Thai Airways dicht bij order voor 80 Boeing 787’s

BANGKOK:- Thai Airways is dicht bij een grote order voor ongeveer 80 Boeing 787 Dreamliners, zo melden ingewijden aan persbureau Reuters. In de onderhandelingen met de twee grote vliegtuigbouwers zou Boeing met het gunstigste aanbod zijn gekomen. Het wordt waarschijnlijk de grootste order ooit voor de luchtvaartmaatschappij.

Thai Airways heeft een moeilijke tijd achter de rug door de coronacrisis en slecht bestuur, maar wil na een grote reorganisatie nu weer gaan uitbreiden. 

De maatschappij lijkt geleerd te hebben van de fouten uit het verleden: in plaats van dat er van vrijwel elk vliegtuigtype een handjevol exemplaren wordt gekocht, wil de directie nu de vloot eenvoudig houden en van schaalvoordeel profiteren.

De Boeing 787 is geen onbekend type voor de luchtvaartmaatschappij: ze beschikt al over acht Dreamliners. Of er door de grote aanvullende order ook weer een terugkeer naar Benelux plaats zal vinden, is nog niet duidelijk. Thai Airways vloog tot vorig jaar op Brussels Airport, maar stopte daar naar eigen zeggen mee vanwege een tekort aan vliegtuigen.

Naast de 80 Boeing 787’s, zou Thai ook vijftien narrowbody-toestellen willen aanschaffen.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!