Thai AirAsia heeft het voornemen om naar de beurs te gaan

~VERS VAN DE PERS~
(Pas bekend gemaakt)

BANGKOK: Asia Aviation (AAV), de grootste aandeelhouder van Thai AirAsia (TAA), heeft geld ingezameld en wil naar de beurs gaan. Volgens Khun Tassapon Bijleveld, de voorzitter van AAV, start het bedrijf een herstructurering en heeft het 3,15 miljard baht veiliggesteld van een nieuwe investeerder.

“We kunnen niet wachten tot de regering de zachte leningen verstrekt die de luchtvaartmaatschappijen een jaar geleden hebben aangevraagd. We hopen dat de overeenkomst met een nieuwe investeerder de luchtvaartmaatschappij zal helpen de liquiditeit te behouden en haar activiteiten op de gebruikelijke manier voort te zetten wanneer de luchtvaartindustrie begin volgend jaar weer aantrekt “, aldus Tassapon.

De TAA is gekwalificeerd om genoteerd te worden op de Stock Exchange of Thailand (SET) en om AAV, haar holdingmaatschappij, te vervangen. De beursnotering van TAA creëert meer mogelijkheden om kapitaal aan te trekken terwijl investeerders dividenden rechtstreeks van de luchtvaartmaatschappij ontvangen in plaats van via de holding. de goedkeuring van aandeelhouders, wier vergadering is gepland op 4 juni.

Om door te gaan met het herstructureringsplan, moet AAV worden ontbonden en moet 55 procent van de aandelen TAA worden uitgekeerd aan aandeelhouders in de nieuw genoteerde onderneming. De ontbinding en vereffening kan echter alleen duren plaats wanneer de aandelenmarkt doorgaat en zal worden goedgekeurd door de Securities and Exchange Commission (SEC), zo verklaarde de voorzitter van het AVV.

Volgens Tassapon heeft de derde virusuitbraak ertoe geleid dat 60 tot 70 procent van de binnenlandse vluchten is geannuleerd. De luchtvaartmaatschappij heeft haar personeelsbestand met 75 procent ingekrompen om bedrijfskosten te besparen, maar de nieuwe coronagolf van deze maand zorgt voor nog meer economische malaise.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron

Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in
 Thailand
Bron: thesundaily

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!