Stadsdemonstratie in Bangkok barstte gisteren uit in een tafereel van geweld waarbij gewonden vielen

~GELD, GEWELD EN GUNST BREEKT RECHT, ZEGEL EN KUNST~
(Bezit, macht en relaties zijn van doorslaggevender betekenis dan rechtschapenheid en bekwaamheid)

BANGKOK:-Een confrontatie tussen politie en pro-democratische demonstranten ontaarde gisteren in geweld waarbij verschillende gewonden vielen en de nodige mensen na een protestactie voor de kazerne van het 1st Infantry Regiment, King’s Guard werden gearresteerd.

Ongeveer 1.500 jonge demonstranten kwamen onder de vlag van REDEM (Restart Democracy) om 15.00 uur bij het Victory Monument bijeen voordat ze naar de kazerne van het 1st Infantry Regiment, King’s Guard, op Vibhavadi Rangsit Road marcheerden, waar de residentie van premier Prayut Chan-o-cha ook is gevestigd.

De REDEM groep is de laatste reïncarnatie van de Free Youth-groep die zich tegen de regering verzet en campagne voert voor hervorming van de monarchie.

Er waren dan 2.000 anti-oproerofficieren van het Metropolitan Police Bureau op de been om deze demonstratie tegen te gaan en er werden barricades opgericht om demonstranten te beletten de woning van de premier te naderen.

Plots tegen alle voornemens is verslechterde rond 18.30 uur de situatie toen de demonstranten in botsing kwamen met de politie. De politie zette traangas en waterkanonnen in tegen de demonstranten, die voorwerpen naar de agenten bleven gooien. De politie schoot in antwoord rubberen kogels op de demonstranten af.

Op het moment van de pers was de politie nog niet met een verklaring gekomen over het gebruik van rubberen kogels op demonstranten, hoewel bronnen dicht bij de zaak zeiden dat er vandaag een officiële briefing kan worden verwacht.

Dat gezegd hebbende, drong de plv.  commissaris van de Metropolitan Police Bureau (MPB) Piya Tawichai erop aan dat de politie geen traangas of waterkanonnen op de demonstranten afgevuurd had.

De plv.  MPB-chef voegde eraan toe dat de protesten gewelddadiger zijn geworden nu sommige demonstranten wapens dragen en eigendommen van de regering vernielen, verwijzend naar de demonstraties voor het parlementsgebouw en het Kiak kruispunt.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Wichan Charoenkiatpakul
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!