Sociale afstand ver te zoeken bij aanmeldingen uitkeringen

~ALS EEN BOK OP DE HAVERKIST~
(Wakend om de gelegenheid niet voorbij te laten gaan)

THAILAND:- Er was veel kritiek nadat gisteren enorme menigten ouderen samenkwamen om een uitkering aan te vragen. Er ontstond een totale chaos toen ouderen, niet in bezit van een smartphone, banken overspoelden om de broodnodige overheidsuitkeringen te bemachtigen.

Het was de eerste dag van het “Rao Chana” (we zullen winnen) stimuleringspakket van uitkeringen van 7.000 baht welke aan rechthebbenden gespreid worden uitgekeerd.

Maar het werd een sociale-afstand-nachtmerrie met angst voor de verspreiding van Covid.

Het incident volgde slechts een dag na enorme kritiek op sociale media op buitenlanders en Thai in Pattaya omdat ze geen maskers droegen en geen afstand hielden tijdens een Walking Street-evenement.

Toch stonden er gisteren in het hele land duizenden in de rij voor geld.

En het waren geen jonge mensen – het waren bijna allemaal oude en kwetsbare mensen voor wie een Covid besmetting een gevaar kan vormen.

De verslaggever meldde vanuit Chainat in centraal Thailand dat de ouderen aan het bidden waren om de uitkering te ontvangen.

De zaken liepen niet echt gesmeerd bij de Krung Thai-bank, die is uitgekozen om de aanvragen te behandelen van hen die niet in het bezit zijn van een smartphone.

Er stond een wachtrij van honderd meter en er moesten allerlei zitplaatsen worden aangewezen om toch nog een ​​schijn van orde te scheppen.

In het hele land vonden dergelijke situaties plaats en het verhaal stond bovenaan alle nationale nieuwsbulletins.

Een zenuwachtige premier Prayut Chan-ocha verscheen op televisie en vroeg “waarom er zo veel haast was?”.

Mensen hebben van 15 februari tot 25 februari de tijd om zich in te schrijven bij de banken of via een digitale aanvraag.

Maar mensen hebben zo veel geld nodig dat ze geen moment langer willen wachten op het bedrag, dat in termijnen wordt betaald.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Sanook
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: ThaiVisa.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!