Snelheid en dronkenschap waren de belangrijkste ingrediënten van de verkeersongevallen tijdens het nieuwe jaar in Thailand

PATTAYA:- Uw nieuwbeer Olleke Bolleke in Thailand schrijft eigelijk niets nieuws voor wat betreft de voornaamste oorzaken van de nare verkeersongelukken in Thailand. De Minister van Justitie, Khun Tawee Sodsong vertelde de pers dat alleen al op zaterdag 37 mensen omkwamen en 404 gewond raakten bij 385 verkeersongevallen in het hele land.

De regering heeft het verkeersveiligheidscentrum de opdracht gegeven om de wegen gedurende zeven dagen te monitoren, wanneer duizenden mensen vanuit de hoofdstad naar hun woonplaats of vakantiebestemming zullen reizen. De wegen zijn meestal erg druk vlak voor de nieuwjaarsvakantie en vlak daarna, wanneer mensen terugkeren.

Dit jaar loopt de monitoringperiode van 29 december tot en met 4 januari. Voorheen werd deze periode de “zeven gevaarlijke dagen” genoemd, maar nu willen de autoriteiten dat deze bekend staat als de “zeven dagen van campagne voeren voor veilig rijden”.

Khun Tawee zei dat de grootste oorzaak van de ongevallen op zaterdag te hard rijden was (34,55%), gevolgd door rijden onder invloed (22,60%).

Gisteren waren er 51.408 politieagenten ingezet om 1.774 controleposten in het hele land te bemannen.

In de provincie Tak in het lagere noorden van Thailand zijn zaterdag 18 ongelukken gebeurd, het hoogste aantal in het land, zo maakte de minister bekend.

Het totale dodental voor vrijdag en zaterdag kwam uit op 71, met in totaal 739 gewonden als gevolg van in totaal 724 ongevallen.

Het hoogste aantal ongelukken tot nu toe heeft plaatsgevonden in de noordoostelijke provincie Khon Kaen, met 31, terwijl zowel Khon Kaen als Tak met elk 30 mensen het grootste aantal gewonden hebben zien raken.

Tawee vertelde dat er vandaag streng zal worden gecontroleerd op rijden onder invloed.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!