Samut Sakhon zet alles op alles om de invasie van Zwartkin Tilapia uit het ecosysteem tot te halen 

SAMUT SAKHON:- Uitheemse vissen die uit Afrika zijn meegebracht, nemen nu de meeste watervoorraden in Samut Sakhon en andere provincies in het zuiden van Thailand over. Samut Sakhon heeft geld aan het Ministerie van Visserij gevraagd om dorpelingen te betalen voor elke Zwartkin Tilapia, dit om ervoor te zorgen dat deze uitheemse soort het kwetsbare ecosysteem niet schaadt.

De vice-minister van Landbouw, Khun Manita Klubbankoh sprak met verslaggevers nadat zij toezicht hield op een campagne van het visserijkantoor van Samut Sakhon om zwartkin tilapia te vangen uit kanalen in de provincie.

Ze zei dat minister van Landbouw Thamanat Prompow de provincie op 2 februari had bezocht om een ​​campagne te starten om het gebied van zwartkin tilapia te bevrijden.

Het Visserijdepartement had geld gekregen om de vis tegen 8 baht per kilo van de dorpelingen te kopen, maar Manita zei dat het departement nu nog maar geld heeft om nog eens 10 ton vis te kopen. Daarom, zei ze, is het visserijbureau van Samut Sakhon op zoek naar een dekkende financiering.

Dinsdag hield Manita toezicht op een operatie waarbij de lokale bevolking werd bijeengeroepen om zwartkintilapia te vangen in het Tha Raeng-kanaal in het Ban Phaeo-district van Samut Sakhon.

Ze kreeg te horen dat ambtenaren en lokale vissers van 15 februari tot 30 juni 315 ton zwartkin tilapia  hadden gevangen uit rivieren en kanalen in Samut Sakhon.

In 2012 zagen boeren in het Amphawa-district van Samut Sakhon voor het eerst de buitenaardse vis in hun vijvers voor het kweken van garnalen en vis. De zwartkin tilapia verspreidde zich vervolgens snel naar nabijgelegen waterbronnen.

In maart 2018 kondigde het Ministerie van Visserij aan dat het de import, export en het fokken van zwartkin tilapia  verbood.

Naast Samut Sakhon werd deze uitheemse vis ook aangetroffen in verschillende provincies in het Zuiden, waaronder Songkhla en Nakhon Si Thammarat.

Olleke Bolleke in Pattaya 

Eén gedachte over “Samut Sakhon zet alles op alles om de invasie van Zwartkin Tilapia uit het ecosysteem tot te halen ”

  1. Buitenaardse vis, puik stukje journalistiek.

    Straks nog een stukje: Thaise man in Thailand ziet buitenaardse ufo bij een Thaise tempel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!