‘S werelds grootste kinderrechtenorganisatie Unicef ​​roept Thailand op om te zorgen voor veilige weeshuizen

SARABURI:- Kinderrechtenorganisatie UNICEF Thailand heeft een oproep bij de Thaise regering gedaan om de bescherming van kinderen in weeshuizen te waarborgen.

Gelukkig, na het incident waarbij kinderen in een weeshuis in de provincie Saraburi werden mishandeld, waaronder detentie, fysiek geweld en hand- en voetboeien, herkende het personeel van het weeshuis de escalatie van de situatie en meldde het misbruik aan de autoriteiten.

De recente meldingen van kindermishandeling in een weeshuis in Saraburi zijn schokkend en hadden mogen nooit gebeuren.

Het is een trieste realiteit dat incidenten zoals het misbruiken, verlaten en vergeten van kinderen een terugkerend verschijnsel zijn in de Thaise samenleving.

In Thailand wonen meer dan 120.000 kinderen in verschillende overheids- en particuliere instellingen zoals weeshuizen, scholen en tempels.

Onderzoek heeft aangetoond dat kinderen die in dergelijke instellingen zijn opgegroeid een groter risico lopen op misbruik en nadelige gevolgen hebben voor hun lichamelijke en geestelijke gezondheid als ze opgroeien.

Bijzonder zorgwekkend is het gebrek aan mechanismen om toezicht te houden op de veiligheid en het welzijn van kinderen in dergelijke omgevingen.

Het is tijd om serieuze veranderingen door te voeren.
De weeshuizen in het land moeten dienen als laatste redmiddel voor kinderopvang.

Studies hebben aangetoond dat kinderen die in een gezinsomgeving zijn grootgebracht, gedijen omdat ze liefde en zorg ervaren die vaak ontbreekt in weeshuizen.

De nadruk moet liggen op gezinszorg, aangezien er duidelijk bewijs is dat dit leidt tot een betere levenskwaliteit voor kinderen.

Betere samenwerking tussen overheidsinstellingen, waaronder het ministerie van Sociale Ontwikkeling en Mensenrechten, het ministerie van Onderwijs en het ministerie van Cultuur is essentieel om te zorgen voor goed toezicht en normen voor verschillende soorten zorgvoorzieningen zoals weeshuizen, scholen en tempels door middel van registratiesystemen en beleid .

De staat moet zorgen voor effectieve mechanismen voor toezicht op en zorg voor kinderen in alle instellingen in het hele land, zowel staats- als particuliere instellingen, om ervoor te zorgen dat kinderen veilig zijn en leven in een beschermde omgeving waar ze kunnen worden gekoesterd en ontwikkeld.

Kinderen in verschillende opvangvoorzieningen kampen al met veel problemen en hopen dat de voorzieningen waarin ze geplaatst worden een veilige plek voor ze zijn.

Gehoopt wordt dat dit incident zal resulteren in het creëren van veilige ruimtes waar de kinderen worden beschermd.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!