Russische makelaars in Zuid-Thailand door buitenlanders voor 1,8 miljoen Baht afgeperst

SURAT THANI:- Een Russisch echtpaar dat in onroerend goed handelt, heeft zich bij de politie gemeld en zegt dat een bende buitenlanders hen confronteerde in een koffiebar in Koh Samui en hen 1.8 miljoen baht in cryptocurrency afpersde. 

Mr. Evgeni Abdullin en zijn vrouw Ekaterna Abdullin, beiden 31, hebben een proces-verbaal bij luitenant-kolonel Udomsak Thappa, het hoofd van de onderzoeken op het politiebureau van Koh Samui, laten opmaken.

Ze zeiden dat ze op 15 september in de Boy’s Organic Coffee-winkel in tambon Taling ngam van het district Koh Samui waren toen zes buitenlandse mannen hun tafel naderden en hen bedreigden en geld eisten, zo verklaarde kolonel Phongsak Sukkasang, 

Volgens het proces-verbaal arriveerden vier van de mannen in een zwart busje en de twee anderen op een motorfiets. De mannen intimideerden het paar en eisten dat ze US $ 3 miljoen (114 miljoen baht) in cryptocurrency aan hen zouden overmaken

Mr. Abdullin zei dat hij hen vertelde dat hij op dat moment slechts $ 58.000 had, ter waarde van ongeveer 2,28 miljoen baht. Uit angst voor hun leven, droeg hij $ 50.000 aan cryptocurrency over, wat overeenkomt met 1,8 miljoen baht, aan de zes mannen. Voor het vertrek gaf de bende hem een ​​telefoonnummer. 

Op 16 september merkte hij dat dezelfde mannen hem en zijn vrouw volgden. Op 18 september ontving hij een bericht van de bende via de Telegram-app met de vraag of hij de rest van het geld had. Als dat zo is, moet hij het, of het equivalent in crypto, naar hen sturen via Bybit, zo citeerde mr. Abullin dat hem werd verteld. In plaats daarvan besloot hij naar de politie te gaan. 

De provinciale politieregio 8 heeft luitenant-kolonel Kittisak Daengchai, de plaatsvervangend onderzoekschef, en een team aangesteld om samen met de politie van Koh Samui aan de zaak te werken. Ze begonnen met het bekijken van bewakingscamera-opnamen van de coffeeshop en in de buurt.

Volgens de politie zou het busje met de vier mannen afkomstig uit de oostelijke provincie Chonburi kunnen zijn, terwijl de rode motor een “M” sticker had  en was gehuurd op het eiland. Het busje zou sindsdien het eiland hebben verlaten, aldus de politie.

Een bron bij een immigratiecontrolepost zei dat het Russische stel vijf jaar op Koh Samui verbleef en daar een onroerendgoedbedrijf had. Ze waren vele malen in en uit Thailand gereisd. Hun laatste aankomst was begin dit jaar. 

De beschuldigde buitenlanders werden geïdentificeerd als twee Kazachstaanse mannen, een Duitser en een Rus, terwijl de nationaliteit van de twee anderen nog wordt geverifieerd.

Het onderzoek wordt voortgezet.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: screenshot 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand  
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!