Ruim een week nadat agent met zijn Ducati één dokter in Bangkok doodreed, nu een buitenlander op een zebrapad in Pattaya omver gereden

PATTAYA:- Een (nog) onbekende buitenlandse man liep een gebroken enkel en ernstig hoofdletsel op toen hij werd aangereden door een zware motot in Pattaya.

Ruim week nadat een zware motor van het merk Ducati, bereden door een 21-jarige politieagent een voetganger in Bangkok om het leven bracht, is de roep om strengere voertuigveiligheid werd aangewakkerd, raakte een buitenlandse man ernstig gewond toen hij werd aangereden in Pattaya.

De onbekende man liep in het afgelopen weekend fikse verwondingen op bij het ongeval  op een zebrapad op Soi Chalermprakiat 23.

Somchai Ahayi, de 29-jarige coureur van de KTM motor die hem op het zebrapad omver reed, liep zelf een hoofdwond en snijwonden op. De coureur beweerde dat hij op Third Road reed toen de voetganger hem op een zebrapad voorkwam.

Dit recentelijke ongeval is één van de vele die sinds 21 januari in de schijnwerpers staan, toen de jonge oogarts Waraluck Supwatjariyakul werd gedood tijdens het oversteken van Phya Thai Road in Bangkok.  Een 21-jarige agwnt die een Ducati van een half miljoen baht bestuurde, reed haar aan en remde niet af bij het zebrapad, waar hij met snelheid van 125 kilometer per uur kwam aanstuiven.

Helaas is het tragische verhaal niet uniek.  Gemiddeld sterven er per dag meer dan twee voetgangers in het verkeer in Thailand, en vorig jaar voegden hun 743 dodelijke slachtoffers zich bij de tienduizenden automobilisten die ook omkomen in een land met het zesde hoogste aantal verkeersdoden ter wereld in 2019, alleen landen als  Zimbabwe, Congo en Venezuela spannen de kroon op deze aardbol.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya Mail
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: The Pattaya Mail

Eén gedachte over “Ruim een week nadat agent met zijn Ducati één dokter in Bangkok doodreed, nu een buitenlander op een zebrapad in Pattaya omver gereden”

  1. En hoe zit het dan met die verkeerslichten op die zeebra paden in Pattaya heb ze wel eens gezien in het verleden, werken die nog wel.
    Maarja dat heeft toch geen zin ze razen toch door die motoren en auto,s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!