Ruim 5 ton illegaal buffel- en koeienvlees bij een koel opslag in Oost-Thailand in beslag genomen 

PATTAYA:- De Thaise autoriteiten hebben vanmorgen bij een inval in een koelopslag in het district Bang Lamung (Pattaya) in totaal 5,1 ton illegaal buffel- en koeienvlees in beslag genomen. 

De inval kwam nadat het provinciale commando voor binnenlandse veiligheidsoperaties en de veehouderijkantoren klachten hadden ontvangen van lokale bewoners dat de koelopslag in tambon Ban Pong, Bang Lamung, mogelijk betrokken was bij de illegale import van vleesproducten, die vervolgens in de provincie gedistribueerd werden.

Tijdens de inspectie van koelcontainers op de locatie vonden ambtenaren 2,6 ton buffelvlees geïmporteerd uit India en 2,5 ton koeienvlees afkomstig uit Argentinië, Panama, Uruguay en Nieuw-Zeeland.

Het vlees werd in beslag genomen omdat de exploitant van de koelopslag er niet in slaagde de benodigde documentatie voor het goederenverkeer te verstrekken, die door het departement van vee ter onderzoek was verstrekt. 

De eigenaar van de koelopslag heeft de opdracht gekregen om binnen 15 dagen het benodigde document in te dienen. Het niet naleven hiervan kan leiden tot juridische stappen op grond van secties 22 en 31 van de Wet dierenepidemieën uit 2015.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!