Rondvaartboot op de Chao Phraya-rivier vliegt ter hoogte van Ayutthaya in brand, bemanning van andere schepen helpen bij de evacuatie

AYUTTHAYA:- Er brak gistermiddag brand uit op een rondvaartboot terwijl deze over de Chao Phraya- rivier langs Ayutthaya voer, gelukkig konden alle passagiers en bemanningsleden in veiligheid gebracht worden.

Een vrijwillige reddingseenheid meldde de brand om 14.30 uur op de Kalae, die 24 toeristen, waaronder vijf kinderen, en twee bemanningsleden aan boord had om historische locaties langs de rivier in het district Phra Nakhon Si Ayutthaya te bezoeken juist op het moment dat de lunch aan boord werd geserveerd.

Bemanningen van een andere toeristenboot en een schip van het marinekantoor in de provincie zagen het incident en evacueerden iedereen op hun schepen om hen aan land te brengen. De wind blies de brandende boot naar de oever van de rivier zodat het blussen van de brand gemakkelijker was.

Khun Natnicha Sorndee, de eigenaar van de boot, zei dat het schip was uitgerust met alle veiligheidsuitrusting, inclusief reddingsvesten, en dat de motor regelmatig werd gecontroleerd in overeenstemming met de veiligheidsnormen van het marine departement, aldus Channel 3.

De autoriteiten onderzoeken de oorzaak van de brand, maar de schade is nog niet in kaart gebracht.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand

Bron: Channel 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!