Regering Thailand belooft een hard optreden tegen zgn. loansharks

BANGKOK:- Illegale kredietverstrekkers hebben een laatste ultimatum gekregen: registreer u vóór 31 mei bij het schuldafwikkelingsprogramma van de Thaise regering of worden geconfronteerd met ernstige gevolgen.

Vice-minister van Binnenlandse Zaken Chada Thaised kondigde vandaag deze strenge waarschuwing aan en benadrukte dat dit hardhandig optreden tegen illegale leningen een topprioriteit is voor de regering van premier Srettha Thavisin.

Ondanks het succes van het ministerie van Binnenlandse Zaken om meer dan 100.000 illegale kredietzaken in het programma op te nemen, blijven talloze schuldeisers en debiteuren buiten het systeem. Chada, een belangrijke adviseur van de regeringscommissie die deze kwestie aanpakt, benadrukte de urgentie.

“Vanaf nu zullen we ons concentreren op het onder de wet brengen van die schuldeisers vóór 31 mei, wat de laatste deadline is.”

De regering zet zich in om eerlijkheid te waarborgen voor zowel schuldeisers als debiteuren, met als doel ondergronds geld te integreren in het juridische financiële systeem.

“Iedereen die niet meewerkt, krijgt te maken met strikte actie. Dit is de laatste kans voor [illegale] kredietverstrekkers om legaal zaken te doen. Ze hebben nog 14 dagen.”

Het Nationaal Bureau voor de Statistiek schat dat illegale leningen ongeveer 50 miljard baht bedragen, maar de commissie suggereert dat het zo hoog zou kunnen zijn als 100 miljard baht, volgens regeringswoordvoerder Chai Wacharonke.

Het aantal registraties voor het schuldafwikkelingsprogramma blijft teleurstellend laag, zo stond in The Nation geschreven.

Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Thaiger 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!