Regering Thailand adviseert iedereen om gezichtsmaskers te dragen daar het pm2.5 fijnstofniveau in het hele land gevaarlijk hoog is

BANGKOK:- De Thaise regering adviseerde iedereen in Thailand om buiten gezichtsmaskers te dragen en om vandaag en morgen vanuit huis te werken vanwege de hoge PM2.5-luchtverontreiniging in het land.

Het Thais meteorologisch instituut, het TMD, voorspelt een toename van PM2.5-niveaus in een groot deel van Thailand op 2 en 3 februari, aangezien de fijnstof vervuiling zich door de windstilte ophoopt.

🚨 PM2.5 wordt in verband gebracht met hart- en longziekten en kanker 🚨

“Premier Prayut Chan-o-cha maakt zich zorgen over de gezondheid van mensen, met name kwetsbare groepen, en adviseert hen om hygiënische maskers of N95-maskers te dragen wanneer ze het huis verlaten en langdurige buitenactiviteiten te vermijden”, zo verklaarde de regeringswoordvoerder Khun Anucha Burapachaisri.

Prayut drong er ook bij overheidsinstanties en bedrijven op aan om vanuit huis te werken om de luchtvervuiling door het verkeer te verminderen.

Het TMD voorspelt dat de omstandigheden vanaf zaterdag zullen verbeteren als de wind aantrekt en de luchtvervuiling zich verspreidt.

Khun Anucha adviseerde degenen die hun huis moesten verlaten een mondkapje te dragen en de luchtkwaliteit in hun omgeving te controleren via websites of apps.

Hij zei dat mensen met chronische gezondheidsproblemen of ademhalingssymptomen een arts moeten raadplegen voordat ze aan een buitenactiviteit beginnen.

Vandaag wordt de luchtkwaliteit in Bangkok, Samut Prakan, Ayutthaya, Phetchabun, Kanchanaburi en Pathum Thani beoordeeld als “zeer ongezond”, aldus iqair.com

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!