Reddingswerkers in Bangkok leggen uit waarom lichamen op straat werden achtergelaten

BANGKOK:- Een reddingsfunctionaris heeft uitgelegd waarom de drie lichamen  in de straten van Bangkok werden achtergelaten en de moeilijkheden waarmee ze worden geconfronteerd.

“De familie van de overledene of de persoon die het lichaam vindt, moet eerst contact opnemen met de politie voor onderzoek op de plaats delict voordat het reddingsteam het lichaam kan ophalen voor autopsie”, zo vertelde Mr. Kraisorn Thongmuang, ambulancechauffeur bij de Ruamkatanyu stichting.

Het moet duidelijk zijn dat de functionarissen van de stichting niet de bevoegdheid hebben om een ​​lichaam aan te raken voordat de politie arriveert.  Als er een fout optreedt, kunnen reddingsfunctionarissen worden vervolgd voor het onjuist handelen van een stoffelijk overschot.  De stichting moet samenwerken met specifieke functionarissen om deze operatie te voltooien.  Voor deze functie is een speciale opleiding vereist.

Voorts moeten de ambulancebroeders  hun taken uitvoeren onder de strengste veiligheidsmaatregelen om verdere infectieste voorkomen.  Van de lichamen die we dagelijks verzamelen, zijn 70 procent of 20 lijken die van Covid-19-patiënten.  Elke ophaling duurt lang omdat er een onderzoek moet worden gestart, er moeten PBM-pakken worden gedragen en het lichaam moet in drie lagen gesteriliseerd plastic worden gewikkeld.

Ondanks deze gecompliceerde procedures en ontoereikend personeel, transport en uitrusting, kunnen we binnen twee uur vier tot vijf lichamen ophalen, voegde hij eraan toe.

“Slechts twee reddingsstichtingen hebben de bevoegdheid gekregen om de lichamen van Covid-19-patiënten in Bangkok en de omgeving ervan op te halen.  Dit zijn de Ruamkatanyu stichting en de Poh Teck Tung stichting.

We zijn niet moe of ontmoedigd, en zijn bereid om onze plicht van ganser harte te vervullen zolang de samenleving begrijpt dat we ons uitstekend best doen”, aldus Mr. Kraisorn.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olivier B. Bommel, een heer van stand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!