Ranger komt bij aanval op een controlepost in Narathiwat om te leven, twee andere mensen raakte ernstig gewond

NARATHIWAT:- Een paramilitaire ranger werd gedood en twee anderen raakten ernstig gewond toen zwaarbewapende zuidelijke opstandelingen gisteren een verrassingsaanval op één controlepost in het Ra-ngae-district van de zuidelijke grensprovincie Narathiwat uitvoerde.

Ongeveer 10 opstandelingen splitsten zich in twee groepen en naderden de controlepost aan de rand van één dicht bos, achter een paramilitaire buitenpost in Ban Samore in het subdistrict Bor Ngor.  De controlepost werd op dat moment bemand door zes paramilitaire rangers en defensievrijwilligers, onder leiding van korporaal Aekkachai Mukeb.

De opstandelingen openden het vuur bij de controlepost met M16 en AK47 geweren vanuit twee richtingen.  Rangers in de buitenpost schoten terug ter ondersteuning van de belegerde mannen.

Het felle vuurgevecht duurde minder dan een half uur, voordat de opstandelingen hun terugtocht naar het bos goedmaakten.  Korporaal Aekkachai werd dood aangetroffen bij de controlepost en twee vrijwilligers liepen ernstige verwondingen op.

Versterkingen arriveerden vervolgens ter plaatse en doorzochten het gebied rond de buitenpost, waar ze veel gebruikte granaten vonden.  Twee teams van rangers achtervolgden de ontsnappende opstandelingen en nog twee werden eropuit gestuurd om huizen te doorzoeken in twee dorpen die ervan verdacht werden hen onderdak te bieden.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Thairath
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand 
Bron: Thairath

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!