Premier van Thailand belooft harder op te treden tegen hackers

BANGKOK:- Premier Prayut heeft persoonlijk opdracht aan verschillende relevante instanties gegeven om op te treden tegen hackers nadat er in het weekend een duizenden onverklaarbare transacties op de rekeningen aan het licht kwamen.

Politie kolonel Kritsana Pattanacharoen, plv. politiewoordvoerder vertelde dat mensen op de hoogte moeten zijn van alle transacties, zowel klein als groot, omdat er door onbekende bronnen vaak kleine bedragen van hun rekeningen kunnen worden afgeschreven.

Hij vertelde dit nadat duizenden meenemen op sociale media hun beklag deden over het hacken van hun accounts of persoonlijke informatie.

Sommige mensen beweerde dat er kleine afschrijvingen van hun debetkaarten werden gedaan door EDC-machines, maar via een sms van de bank bevestigd.

De hoge politiegeneraal Suwat Jangyodsuk herhaalde het bevel van de premier en drong er bij alle gerelateerde instanties op aan om online bedreigingen te onderzoeken, te arresteren en te elimineren.

Ook adviseerde hij slachtoffers om hun bank te adviseren hun kaarten te bevriezen, online betalingen te weigeren en hun afschriften te controleren.  Hij drong er ook bij hen op aan om gerelateerde informatie te verzamelen en politieklachten in te dienen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: photostock
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!