Premier Thailand betuigt zijn medeleven bij omgekomen en gewonde soldaten door landmijnen 

SI SA KET:- Premier en minister van Defensie Prayut Chan-o-cha betuigde zijn condoleances voor de dood van een soldaat en de ernstige verwonding van een andere soldaat tijdens het opruimen van mijnen nabij de Thais-Cambodjaanse grens in het noordoosten.

De woordvoerder van het ministerie van Defensie zei dat premier Prayut reageerde op de zaak van twee soldaten die op een landmijn bij de grensovergang Phra Phalai in het district Kantharalak in de provincie Si Sa Ket stapten. Ze maakten deel uit van een opruimingsdienst om de veiligheid van Thais en Cambodjanen doe langs de Thais-Cambodjaanse grens te vergroten.

De premier beval volledige hulp voor de gewonde soldaat en maximale hulp en welzijn voor de familie van de doden, evenals eervolle begrafenisrituelen voor de overleden soldaat.

De totale opruiming moet nog worden voltooid in een gecombineerd gebied van 29,7 vierkante kilometer in zes provincies van Thailand.  Het leger heeft al ontmijning uitgevoerd in 2.527 vierkante kilometer in 21 provincies.  

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand
Bron: TNA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!