Premier Prayut zei dat er (nog)* landelijke lockdown komt om de Omicron-variant in te dammen

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha liet gisteren weten dat de regering geen krachtige maatregelen zou nemen, zoals het nog niet opleggen van een landelijke afsluiting, om te voorkomen dat de verontrustende Covid19 Omicron-variant het land binnenkomt en zich verspreidt.  

Omicron, vorige week door de Wereldgezondheidsorganisatie een “variant van zorg” genoemd, is een nieuwe en mogelijk besmettelijker coronavirusstam, en Thailand en andere landen hebben de afgelopen dagen het reizen vanuit zuidelijk Afrika, waar de stam voor het eerst werd ontdekt, direct beperkt.

“Sterke maatregelen, zoals een afsluiting in het hele land, zullen nog niet worden gebruikt, aangezien de regering de gevolgen voor de economie en het toerisme zorgvuldig zal overwegen en geschikte maatregelen zal kiezen die mensen kunnen beschermen”, zei Prayut.

“Vanaf nu zullen we ons concentreren op het implementeren van de Covid Free Setting op zoveel mogelijk gebieden.”

De premier drong er ook bij iedereen op aan die niet volledig is gevaccineerd om dit zo snel mogelijk te realiseren.

“Het is niet raadzaam om te wachten op een nieuw vaccin dat speciaal voor de nieuwe variant is gemaakt, aangezien de oude varianten nog steeds bestaan ​​in Thailand”, zo benadrukte hij.

Prayut zei dat hoewel er tot nu toe geen meldingen zijn van gevallen van Omicron in Thailand, hij heeft het ministerie van Volksgezondheid en het Centrum voor Covid-19 Situation Administration opgedragen zich voor te bereiden op de dreiging van Omicron door de situatie op de voet te volgen en adequate vaccins en behandeling op voorraad te houden  verdovende middelen.

 “Mensen moeten ook maatregelen ter voorkoming van het verspreiden van het virus blijven handhaven en op hun hoede blijven tegen het virus”, zoadviseerde hij.

“Het allerbelangrijkste: heb geduld en begrijp dat de heropening van sommige provincies en bedrijven mogelijk moet worden uitgesteld vanwege de dreiging van de nieuwe variant.  De overheid moet dit doen in het belang van iedereen’, zei hij.

 “Het kabinet overweegt binnenkort remediërende maatregelen voor ondernemers van bepaalde bedrijven in risicogebieden die gesloten moeten blijven totdat de situatie verbetert”, aldus Premier Prayut.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!