Premier Prayut verontschuldigt zich voor vertraging in de landelijke vaccinatiecampagne

~DE KAT DE BEL AANBINDEN~
(Als eerste een begin maken aan iets moeilijks (een lastige klus)

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha gaf dinsdag toe dat er aanvankelijke vertragingen waren opgetreden in de grote vaccinatiecampagne van de regering tegen Covid-19, die maandag begon.  Maar hij beloofde dat er meer vaccins beschikbaar zouden komen. 

Volgens de premier waren er problemen geweest met de distributie van de vaccins omdat de overheid de leveringen in batches van de gecontracteerde hoeveelheden heeft ontvangen en niet de volledige gecontracteerde hoeveelheid in één keer heeft ontvangen.  

De overheid zal proberen zoveel mogelijk vaccins te krijgen en niet alleen wachten op gecontracteerde vaccins.  Totdat er voldoende voorraden zijn, zal de vaccindistributie gericht zijn op het aantal besmette mensen in een gebied, op kwetsbare werknemers, en op toeristentelefoons en economische zones.  

De premier voegde eraan toe dat de regering vasthield aan haar doel om ten minste 100 miljoen doses van het Covid-19-vaccin onder de bevolking te verdelen.  Tot op heden heeft het contracten getekend voor de aankoop van 61 miljoen doses Siam Bioscience’s vaccin van AstraZeneca en 6 miljoen doses van Sinovac.  De regering zal nog eens 8 miljoen doses bij Sinovac en 25 miljoen doses kopen bij Pfizer-BioNTech en Johnson & Johnson bestellen.

Een in Thailand ontwikkeld vaccin zou vanaf volgend jaar geleverd kunnen worden.  

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!