Premier Prayut van Thailand waarschuwt de bevolking voor een nieuw uiterst gevaarlijke drug

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha heeft de Thaise bevolking gewaarschuwd voor de verkoop van een nieuw medicijn op sociale media, terwijl hij er bij de autoriteiten op aandringt de situatie nauwlettend in de gaten te houden. Iedereen die schuldig wordt bevonden aan het delen of plaatsen van content waarin drugsgebruik wordt gepromoot, kan tot twee jaar gevangenisstraf of een boete van 200.000 baht krijgen.

Het bureau van de Raad van toezicht op verdovende middelen, het ONCB, heeft gemeld dat xtc-poeder (MDMA) op sociale media wordt verkocht. De stof zit meestal verstopt in verpakkingen van andere producten, zoals elektrolytdranken, collageendranken of oploskoffie. 

Volgens het ONCB nemen de sociale media-accounts die dit medicijn verkopen bestellingen aan via WhatsApp. De ONCB ontdekte dat TikTok-gebruikers uit Thailand contact hebben opgenomen met de verkoper om bestellingen te plaatsen, ook al vermelden ze niet specifiek dat Thailand de bestemming van de levering is. 

De premier heeft de ONCB en de nationale politie opgedragen om de handel in de drug nauwlettend in de gaten te houden en drong er bij gebruikers van sociale media in Thailand op aan geen bestellingen te plaatsen of berichten over drugsdeals te delen.

Volgens de Thaise wet kan iedereen die inhoud plaatst waarin drugsgebruik wordt gepromoot, tot twee jaar gevangenisstraf of een boete van maximaal 200.000 baht, of beide, krijgen.

Mensen die betrokken zijn bij drugshandel, ook buiten Thailand, riskeren uiterst zware straffen. Deze bedwelmende stof kan het zenuwstelsel beschadigen en kan bij herhaald gebruik leiden tot depressie, psychische aandoeningen en een verhoogd risico op zelfmoord. Als het medicijn wordt ingenomen met alcohol of andere drugs, kunnen de effecten fataal zijn. 

Gebruik u drugs en zoekt u hulp, bel dan 1165. 

Rehabilitatie diensten worden verleend in het Nationaal instituut voor behandeling van drugsmisbruik en 6 lokale Thanyarak-ziekenhuizen. 

Ga voor meer informatie over rehabilitatieprogramma’s naar www.pmnidat.go.th.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!