Premier Prayut hoopt dat de ontwikkelde zakenwereld van Thailand meer buitenlandse investeerders zal aantrekken

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha woonde gistermiddag een teleconferentie bij met de US-Asean Business Council om handel en buitenlandse investeringen te bespreken.

Ook namen vertegenwoordigers van grote multinationale ondernemingen deel aan deze teleconferentie. De jaarlijkse bijeenkomst belichtte de veranderingen en ontwikkelingen in Thailand’s gezondheids-, technologie-, digitale, medische en dienstensectoren, en hoe deze veranderingen bedrijven kunnen helpen die plannen om in het land te investeren.

Premier Prayut vertelde dat hij blij was om de vooruitgang te zien en zal meer beleid doorvoeren om zo snel mogelijk veranderingen door te voeren.

De premier zei ook dat Washington er geen probleem mee heeft om met zijn regering samen te werken, ook al was Thailand niet betrokken bij de door de VS georganiseerde Top voor Democratie.

Hij wees erop dat Anthony Blinken, de belangrijkste adviseur buitenlandse zaken van president Joe Biden, Thailand zal bezoeken, wat aangeeft dat Washington het Koninkrijk Thailand nog steeds belangrijk vindt.

Hij bevestigde ook dat de VS geen opmerkingen hebben gemaakt over de Thaise politiek en zich er niet mee zullen bemoeien.

Prayut heeft vorige week iedereen in Thailand om medewerking gemaakt om het land weer stabiel te maken, eraan toevoegend dat het land niet verder kan als er verwarring heerst.

Wat betreft de nieuwe Covid-19-variant, zei Prayut dat mensen zich niet al te veel zorgen moeten maken nu inzendingen uit zuidelijk Afrika zijn verboden.  De variant werd voor het eerst ontdekt in Zuid-Afrika en verspreidde zich naar andere landen in de regio.

Prayut drong er ook bij mensen wederom op aan om zich te laten vaccineren, eraan toevoegend dat degenen die op alternatieve vaccins wachten, de gratis injecties die door de overheid worden aangeboden, zo snel mogelijk moeten vertrouwen en nemen om zo snel mogelijk groepsimmuniteit te realiseren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!