Premier Prayut Chan-o-cha zegt dat drugsonderdrukking een nationale prioriteit moet zijn

~WOORDEN ZIJN DWERGEN, DADEN ZIJN REUZEN~
(Het gaat om wat je doet, niet om wat je zegt)

BANGKOK:- Na de talrijke arrestaties met drugs op weg naar het buitenland, heeft premier Prayut Chan-o-cha verklaard dat de onderdrukking van illegale drugs een dringend nationaal agendapunt moet zijn.  De plv. regeringswoordvoerder Rachada Dhanadirek deed de aankondiging namens de premier en zei dat Prayut regeringswerkers opriep om de inspanningen om hard op te treden tegen drugs te steunen.

De woordvoerder zegt dat er geld wordt uitgetrokken om de illegale drugshandel aan te pakken en dat er nieuwe wetgeving wordt opgesteld, zoals wetsvoorstellen over de bestraffing van drugsdelicten en regelgeving met betrekking tot de inbeslagname van vermogensbestanddelen in drugszaken.

Bij verschillende drugsvangsten sinds oktober heeft de politie beslag gelegd op…:

  • 344 miljoen tabletten methamfetamine
  • 20,6 ton crystal methamfetamine
  • 2,7 ton heroïne
  • 279.868 tabletten ecstasy

Rachada voegde eraan toe dat er nog 84 gevallen waren waarin drugs op weg waren naar andere landen toen ze in Thailand in beslag werden genomen.  Bij die arrestaties nam de politie…:

  • 39.002 tabletten methamfetamine
  • 72,08 kg crystal methamfetamine
  • 285,69 kg heroïne
  • 1.922 tabletten ecstasy

De Thaise autoriteiten hebben deze maand talloze drugsvangsten gedaan op de luchthaven Suvarnabhumi in Bangkok, waaronder een arrestatie gisteren waarbij een taskforce een pakket op weg naar Australië doorzocht en 1,6 kilo heroïne vond verborgen in notitieboekjes.

Eerder deze maand kondigde het ministerie van Justitie aan dat het nu samenwerkt met buitenlandse instanties om de transnationale drugshandel met doorvoer in Thailand te onderzoeken.  De samenwerking volgde op een grote drugsvangst in Australië, waar methamfetamine in beslag werd genomen van een Thais vrachtschip.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Reuters/Vic
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!