Politie vindt in Noord-Thailand de Belgische bewoner dood in zijn huis, waarschijnlijk is er sprake van moord

CHIANG MAI:- Het stoffelijk overschot van een Belgische man met een zak over zijn hoofd werd ontdekt, nadat een Thaise schoonmaakster zijn zelfmoordbriefje in het huis in de provincie Chiang Mai zag liggen. De Thaise politie vermoedt eerder moord dan zelfmoord.

De schoonmaakster nam contact op met het politiebureau van San Kampaeng nadat ze de afscheidsbrief van een 73-jarige Belgische zakenman, meneer Vachaudez, had gevonden op de eettafel in het huis in de wijk San Kampaeng in de provincie Chiang Mai.

De meid meldde dat ze gisteren naar het huis van Vachaudez terugkeerde nadat ze drie dagen verlof had genomen om haar familie in het Mae Taeng-district te bezoeken. Bij aankomst bij het huis ging ze meteen naar de keuken om het ontbijt voor Vachaudez klaar te maken.

Toen ze klaar was met koken, bracht ze het eten naar de eettafel en ontdekte een zelfmoordbriefje, waarin financiële problemen en teleurstellingen in de relatie stonden beschreven.

De schoonmaakster vertelde dat ze zich haastte om de kamer van Vachaudez te controleren en een bordje ‘Niet storen’ zag hangen. Bang om de kamer binnen te gaan, probeerde ze op de deur te kloppen en Vachaudez te bellen, maar er kwam geen antwoord. Vervolgens belde ze de politie.

De politie brak de slaapkamer binnen en vond het levenloze lichaam van meneer Vachaudez.  Over zijn hoofd lag een plastic zak zat een plastic buis die was verbonden met een helium cilinder. Hij stierf naar verluidt 16 uur voordat hij werd gevonden.

De plaats delict suggereerde dat Vachaudez zelfmoord had gepleegd door heliumgas in te ademen. De klep van de gascilinder was echter dichtgedraaid en er zat nog wat helium in de tank, wat op kwaad opzet duidde.

De Thaise schoonmaakster voegde eraan toe dat zelfmoord mogelijk was omdat Vachaudez financiële problemen had en van zijn Thaise vrouw was gescheiden. Volgens de meid leidde Vachaudez al meer dan tien jaar een harsgietbedrijf in Thailand en kwam hij onlangs in financiële problemen.

Vachaudez woonde vroeger in Chiang Mai met zijn Thaise vrouw en kinderen, maar waren gescheiden. De vrouw en kinderen verhuisden later naar het buitenland. Vachaudez vertelde de meid ooit dat veel van zijn vrienden zelfmoord hadden gepleegd en dat hij op een dag hetzelfde zou doen.

Het onderzoek naar de ware oorzaak van de dood van Vachaudez gaat door.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!