Politie van Pattaya hield een vergadering met uitsmijters na de virale vechtpartij waarbij buitenlandse toeristen betrokken zouden zijn

PATTAYA:- De provinciale politie van Chonburi als ook de politie Pattaya hielden deze week een vergadering met uitsmijters van uitgaansgelegenheden in Pattaya om de zorgen over de veiligheid van toeristen weg te nemen na een recent incident waarbij twee buitenlandse toeristen op brute wijze werden aangevallen door bewakers.

De bijeenkomst, gehouden in het stadhuis van Pattaya werd geleid door Generaal-majoor Thawatchakiat Jinda Kuansanong, commandant van de provinciale politie van Chonburi. Hij werd vergezeld door districtshoofd Weekit Manarojkit van Banglamung, burgemeester van Pattaya Poramase Ngampiches en politiecommissaris Pol van Pattaya. Kolonel Navin Teerawit en andere functionarissen.

De bijeenkomst vond plaats naar aanleiding van het voorgaande virale fysieke woordenwisseling tussen barbewakers en twee buitenlandse klanten op Soi 6, waar een buitenlander brutaal tegen zijn hoofd werd getrapt nadat hij was neergeslagen. De toerist, die juridische stappen onderneemt tegen zijn aanvaller, raakte echter niet ernstig gewond, aldus de lokale kranten.

Volgens Pol. Generaal-majoor Thawatchakiat, bewakers moeten zich strikt houden aan het ‘5 Gratis’-beleid voor uitgaansgelegenheden, dat het volgende omvat:
Meerderjarig: Medewerkers van uitgaansgelegenheden moeten 18 jaar of ouder zijn, en klanten moeten 20 jaar of ouder zijn.
Drugsbeleid: De locaties mogen geen illegale drugs toelaten op het terrein.
Wapensbeleid: De locaties mogen geen wapens toelaten op het terrein.
Vrij van mensenhandel: De locaties mogen zich niet bezighouden met mensenhandelactiviteiten.
Veiligheid bieden: De locatie moet een veilige omgeving bieden voor klanten. Dit omvat ook het treffen van adequate beveiligingsmaatregelen, zoals CCTV-camera’s en nooduitgangen.

Generaal-majoor Thawatchakiat verduidelijkte ook de rollen en verantwoordelijkheden van bewakers op uitgaansgelegenheden. Hij benadrukte dat bewakers “geen wetshandhavers zijn en nooit geweld mogen plegen tegen klanten.” In plaats daarvan moeten ze proberen eventuele incidenten op een vreedzame manier op te lossen of onmiddellijk de politie te bellen als de situatie buiten hun controle escaleert.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!