Politie Thailand treedt steeds vaker op tegen straatraces

BANGKOK:- De Koninklijke Thaise Politie (RTP) wil een wet wijzigen die een illegale motorrace,op de weg classificeert als een race bestaande uit vijf of meer racers.  De politie wil dat dit wordt veranderd in twee of meer racers.

Het plv. hoofd van de nationale politie, generaal Damrongsak Kittiprapas, zei dat een ontwerpwijziging van de wet op het vervoer over land wordt onderzocht door een senaatscommissie.

De politie in het hele land zal te zijner tijd op de hoogte worden gebracht van de wijziging, zodat deze kan worden toegepast, aldus generaal Damrongsak.

De voorgestelde verandering komt als politie hardhandig optreden tegen illegale races in het hele land, wat resulteerde in bijna 20.000 motorfietsen die deze maand in beslag werden genomen.

Als onderdeel van het harde optreden zal de politie sociale media in de gaten houden om te controleren op straatraces, zei hij, eraan toevoegend dat scholen worden onderzocht over het probleem, aangezien 50% van de racers schoolgaande leeftijd heeft.  Mensen kunnen de politie op de hoogte stellen van illegale races en een beloning van 3.000 baht ontvangen, zo vertelde generaal Damrongsak.

Ondertussen heeft de Provinciale Politie Regio (PPR) 3 hard opgetreden tegen illegale straatraces in Chaiyaphum, Buriram, Yasothon, Sri Sa Ket, Surin, Amnat Charoen en Ubon Ratchathani.

Het plv. hoofd van de PPR3, majoor generaal Promnattaket Hamkampai zei dat zijn regio juridische stappen had ondernomen tegen 2.851 mensen en 2.051 fietsen en 279 gewijzigde uitlaatpijpen in beslag had genomen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!