Politie Thailand speurt naar een buitenlandse zeilboot eigenaar voor het beschadigen van koraalriffen

KRABI:- De provinciale agentschappen van deze zuidelijke gelegen provincie zijn op zoek naar de eigenaar van een zeilboot die ervan wordt beschuldigd koraalriffen in het nationale park rond Phi Phi Island te hebben beschadigd, nadat een Facebook-bericht dat de bewering viraal deed gaan.

De zoektocht begon eerder deze week, nadat een foto van de zeilboot “4139T Catspaw” op Facebook was geplaatst, samen met de bewering dat het de koraalriffen in Hat Noppharat Thara-Mu Ko Phi Phi National Park had beschadigd.

De zeilboot werd afgemeerd gefotografeerd bij Yawasam Island.  Het bericht is geplaatst op MonsoonGarbageThailand – een populaire Facebook-pagina voor informatie over Phuket en omgeving.  Het ging meteen viraal.

Mensen die de foto opnieuw plaatsten, drongen er bij overheidsinstanties op aan de beschuldigingen te onderzoeken en juridische stappen te ondernemen tegen de eigenaar van de zeilboot.

Het hoofd van het nationale park, Khun Teekawut Sriburin vertelde dat het bureau samenwerkte met het Marine Office in Krabi om de zeilboot, die eigendom is van een buitenlandse toerist, op te sporen.

Hij zei dat het nationale park duikers had ingezet om te controleren op schade aan koraalriffen, eraan toevoegend dat het bewijs heeft ingediend en aanklachten heeft ingediend tegen de eigenaar van de zeilboot op het politiebureau van Aonang.

“De eigenaar van de zeilboot zal een boete van 5.000 baht krijgen voor het doorbreken van de boeienlijn”, zei Teekawut, eraan toevoegend dat de aanklacht was voor een overtreding van de National Park Act.

Parkbeambten hebben de opdracht gekregen om meer patrouilles uit te voeren om te voorkomen dat bezoekers de nationale parkwetten overtreden, zei hij.

“Touroperators hebben ook instructies gekregen om zich strikt aan de nationale parkwetten te houden om schade aan natuurlijke hulpbronnen te voorkomen”, voegde Teekawut eraan toe.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: The Nation 

Eén gedachte over “Politie Thailand speurt naar een buitenlandse zeilboot eigenaar voor het beschadigen van koraalriffen”

  1. Een boete van 5000 baht is natuurlijk een lachertje voor de eigenaar van dit schip. Volgens mij zijn de kosten om hem/haar op te sporen al hoger…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!