Politie Thailand roept een Chinese TikToker op vanwege haar negatieve video’s over het nachtleven in Bangkok

BANGKOK:- De Thaise politie heeft gedreigd juridische stappen te ondernemen tegen een Chinees social media-idool omdat ze vertelde dat een district in Bangkok dat bekend staat om zijn nachtleven absoluut niet veilig is, hoewel ze toegaven nog niet te weten hoe ze tegen de vrouw zouden optreden.

Generaal Phanthana Nutchanart, hoofdcommissaris bij de Thaise immigratiedienst maakte bekend dat de politie nu de verblijfplaats van de Chinese vrouw kent die een negatief filmpje over Soi Nana nabij Sukhumvit Road plaatste.

Phanthana gaf echter toe dat de Chinese toerist het recht had een filmpje te posten waarin zij. Thailand bekritiseerde. De politie moest nog nadenken over de juiste juridische aspecten van het ondernemen van actie tegen haar.

Phanthana zei dat de politie de toerist zou oproepen voor ondervraging om meer te weten te komen over haar motief.

Hij gaf commentaar op een bericht op de Facebook-pagina, Lui Chin (Fighting Chinese). Afgelopen woensdag plaatste de Chinese TikTokker haar ervaringen op een Chinees sociaal netwerk, waarin ze Thailand in diskrediet bracht door te zeggen dat het voor vrouwen onveilig om alleen door Soi Nana te lopen

Op de FB-pagina voegde Lui Chin eraan toe dat de Chinese toerist in haar videoclip had gezegd dat 99% van de mensen op Soi Nana “gewelddadig zijn”.

Donderdag stuurde het politiebureau van Lumpini een rapport over de zaak naar het hoofdbureau van politie in de Thaise hoofdstad. In het rapport identificeerde de hoofdcommissaris van bureau Lumpini de Chinese vrouw als de 28-jarige Ziyu Wang, die op 2 november j.l. via het Suvarnabhumi-Thailand binnenkwam. Haar visum verloopt in oktober volgend jaar.

Het rapport citeerde de Chinese vrouw die in haar videoclip zei dat ze het risico zou nemen om vrouwen te waarschuwen voor wat er zou gebeuren als ze alleen door Soi Nana zouden ‘tippelen’. Volgens het rapport bezocht de toerist de soi op een avond om 23.30 uur en wachtte daar enkele minuten tot vreemden haar begroetten.

Nadat een buitenlandse toerist haar had begroet, rende ze weg en zei voor de camera dat ze hulpeloos door de buitenlander was achtergelaten.

Volgens het rapport van het politiebureau beëindigde de vrouw haar video-opname met de woorden: “99% van de mensen die op straat lopen zijn absoluut slecht”

Volgens exploitanten in de toeristenindustrie was de clip opnieuw een voorbeeld van negatieve publiciteit die de zachte macht van Thailand ondermijnde. Ze klagen dat de gratis visummaatregel van de regering niet veel heeft geholpen bij het aantrekken van Chinese toeristen, omdat sociale netwerken in China worden overspoeld met vals nieuws en negatief nieuws over het koninkrijk.

Olleke Bolleke in Bangkok

Eén gedachte over “Politie Thailand roept een Chinese TikToker op vanwege haar negatieve video’s over het nachtleven in Bangkok”

  1. Ik ben geen vrouw maar kan het me niet voorstellen dat deze omgeving gevaarlijk zou zijn voor vrouwelijke toeristen.
    Maar ja Tiktok waarschijnlijk een influencer….. moet likes trekken ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!