Politie Thailand legt de hand op een arsenaal oorlogswapens na een dodelijke schietpartij met politie

PHATTALUNG:- De politie heeft een licht machinegeweer, twee aanvalsgeweren en munitie die bij een kanaal liggen opgeslagen in beslag genomen.  Het wapentuig behoorde aan een schutter die eerder was gearresteerd bij de recente moord op een politieagent terwijl hij op de vlucht was voor een eerdere arrestatie.  

De vermeende moordenaar, Khun Jamras Rakchan bekende deze week waar hij de vuurwapens had verstopt, zo vertelde de hoofdcommissaris van politie Phatthalung, kolonel Tanit Ramdit.

De politie vond de plek naast het Lambet-kanaal in het hoofddistrict van Phattalung.  Ze vonden een M60 licht machinegeweer, een AK-47 geweer, een M16A geweer, 34 patronen munitie en andere items.  Ze hadden eerder een M16 A1-geweer in beslag genomen dat Khun Jamras had gebruikt om een ​​senior sergeant van de politie te doden terwijl hij op 9 maart op de vlucht was voor zijn arrestatie.

Jamras, ook bekend als Chui Khaochan, en Atthaphon Mai-on werden op 25 maart gearresteerd in een kamer in het Central Mansion aan Lat Phrao 122 Road in de wijk Wang Thonglang in Bangkok.  In de kamer werd ook een 17-jarig meisje gevonden.

De schietpartij vond plaats op 9 maart op het Khao Chaison-kruispunt in Khok Muang Tambon in het Khao Chaison-district van Phatthalung, toen agenten een auto naderden die ze achtervolgden om de vermoedelijke moordenaar te arresteren.  Politie Sergeant Majoor Anan Meesaeng werd doodgeschoten en een andere agent raakte gewond bij het gevecht.

Jamras verstopte zich na de dodelijke schietpartij in rubberplantages in de zuidelijke provincie.  Hij arriveerde een paar dagen voor zijn arrestatie in Bangkok en was mogelijk van plan het land te verlaten, aldus een woordvoerder van het Centraal Onderzoeksbureau.

Het onderzoek zou worden uitgebreid om erachter te komen of de Jamas en zijn handlangers betrokken waren bij de wapenhandel, zo vertelde de hoofdcommissaris van Phattalung.  De politie heeft Jamras eerder beschuldigd van medeplichtigheid aan moord, poging tot moord en illegaal bezit van oorlogswapens en munitie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: thaireference
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: thaireference.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!