Politie Thailand krijgt felle kritiek op plannen om voor miljoenen baht traangas en oproeruitrusting te kopen

THAILAND:- Blijkbaar wil de Koninklijke Thaise politie tientallen miljoenen baht uitgeven aan oproeruitrusting en traangas, een beweging die tot felle kritiek heeft geleid, aangezien velen zich hebben verzet tegen de tactiek van de politie om pro-democratische demonstranten aan te pakken.  Tijdens veel van door jongeren geleide protesten dit jaar, waarbij activisten opriepen tot hervorming van de regering en de monarchie, heeft de oproerpolitie hogedrukwaterkanonnen, traangas en rubberen kogels ingezet om menigten uiteen te drijven.

Het Thaise internetmagazine “Khaosod English” meldt dat de politie hun aankopen op hun website heeft aangekondigd.  De aankopen omvatten 195.000 baht voor chemisch schuim dat wordt gebruikt in politiekanonnen van ABC Protection Supply, 23.166.000 baht voor traangas van K Tree Corporation en meer dan 12 miljoen baht voor Long Range Acoustic Device, of LRAD’s, van Engineering Reward (Thailand).

Volgens de redactie van Khaosod heeft oppositiewetgever , khun Nittcha Boonlue van de Thai Sang Thai Party gisteren het voorstel van de Royal Thai Police om 30 miljoen baht te besteden aan extra anti-oproeruitrusting in twijfel getrokken.

“Is het juist voor wetshandhavers om geld te steken in het kopen van deze wapens om degenen die anders denken te controleren of te verpletteren om de machthebbers te dienen?”

 Volgens Nittcha waren de fondsen misschien beter gebruikt om de verspreiding van het coronavirus, de verspreiding van drugs en misdaad tegen te gaan.  Ze was ook bezorgd dat de nieuwe oproeruitrusting zou worden gebruikt om dissidenten te onderdrukken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Hua Hin
Bron: Khaosod English 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!