Politie Prachuap Khiri Khan waarschuwt het publiek voor illegale visgevecht wedstrijden

PRACHUAP KHIRI KHAN:- De provinciale politie heeft de mensen gewaarschuwd om niet deel te nemen aan illegaal gokken op vechtende vissen, uit angst dat dergelijke gebeurtenissen de verspreiding van Covid19 virus verder zou kunnen aanwakkeren.

Afgelopen dinsdag  inspecteerde de politie een pand in Bang Saphan Noi naar aanleiding van berichten dat het werd gebruikt als locatie voor illegale visgevechten.

Bij inspectie vond de politie aquaria en kweekbakken met vijf verschillende soorten vechtvissen, evenals parafernalia die suggereerden dat er op het terrein visgevechten hadden plaatsgevonden.

De eigenaar, khun Sawang Limsri, zei echter dat hij, hoewel hij vechtvissen kweekt voor een hobby, ontkende dat er iets illegaals had plaatsgevonden.

De politie had niet genoeg bewijs om Sawang formeel aan te klagen. In plaats daarvan werd een compromis bereikt waarbij khun Sawang ermee instemde om de opzet van zijn “hobby” gereedschap aan de kant te zetten, waarvan de politie vermoedde dat deze zou zijn gebruikt voor visbestrijding.

Ondertussen zei de politie van Bang Saphan Noi dat ze het toezicht opvoeren om illegaal gokken aan te pakken.

Zoals het meeste gokken in Thailand, is visvechten illegaal en vinden evenementen meestal ondergronds plaats. Echter, zoals bij de meeste gokspellen in Thailand, is het bestaan ​​van dergelijke evenementen enigszins een publiek geheim. Met betrekking tot visgevechten is het al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van de Thaise cultuur.

De ondergrondse gebeurtenissen van tegenwoordig houden meestal in dat twee Siamese vechtvissen in een glazen bak worden geplaatst om het met elkaar uit te vechten.

De Siamese kempvissen staan ​​bekend om hun schoonheid, vooral hun felle kleuren en grote vinnen. Ze zijn echter ook extreem territoriaal en agressief en twee mannetjes dicht bij elkaar plaatsen leidt onvermijdelijk tot een gevecht, waarbij de vissen hun scherpe tanden gebruiken om hun rivaal uit elkaar te scheuren.

De Thaise gokkers zetten vervolgens in op de winnaar, waarbij een scheidsrechter of juryleden beslissen over de het verloop van de wedstrijd.

Eerder dit jaar gaven functionarissen mensen die illegale gokevenementen en ondergrondse casino’s bijwoonden de schuld voor het veroorzaken van de verspreiding van COVID-19 tijdens de zogenaamde ’tweede golf’ van infecties in Thailand.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Siamrath 
Vertaling: Olleke Bolleke in zuidwest Thailand 
Bron: Siamrath 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!