Politie Phuket treedt hard op tegen illegale jetski verhuur in Yamu Bay

PHUKET:- De politie van Phuket trad hard op tegen illegale jetski-operaties in Yamu Bay en de aangrenzende gebieden Ao Por, Koh Rang, Koh Rang Noi en Naka Island, allemaal gelegen voor de oostkust van het eiland.

Khun Natchapong Pranit, directeur van het marinekantoor van Phuket, onthulde dat het optreden was gestart na talrijke klachten van de lokale bevolking. Ze uitten hun bezorgdheid over de veiligheidsrisico’s die de illegale jetski-activiteiten voor toeristen met zich meebrengen.

Bij deze gezamenlijke actie, die gisteren plaatsvond, waren meerdere instanties betrokken, waaronder het marinekantoor van Phuket, beveiligingscontrolecentrum voor de haven van Phuket, de maritieme politie Phuket en marinepersoneel van de 3e commando eenheid van de Koninklijke Thaise Marine op Cape Panwa. Ook het Centraal Recherchebureau (CIB) participeerde in de handhavingsinspanningen.

Tijdens de operatie werden in totaal 26 niet-geregistreerde jetski’s ontdekt. De eigenaren van deze jetski’s werden geïdentificeerd en beboet op grond van artikel 60 van de Navigatie in Thaise waterenwet, waarop een boete staat van maximaal 10.000 baht.

De exacte opgelegde boetes zijn niet bekendgemaakt, maar de politie bevestigde dat het gebruik van deze jetski’s verboden is totdat verdere juridische stappen zijn afgerond.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!