Politie Pattaya richt zijn speren op transgenderprostitutieactie op het strand van Pattaya en pikt 14 kathoey’s op 

PATTAYA:- De politie van Pattaya pakte in de nacht van zondag op maandag 14 kathoey’s op en bracht de dames naar het hoofdbureau van politie aan de Beach Road voor een indentiteit’s controle en een drugtest.

De politie van Pattaya voerde een geïmproviseerde inspectie uit op Pattaya Beach om verschillende problemen aan te pakken, zoals diefstal, drugsmisbruik, geweld en prostitutie. De actie komt ook na een virale TikTok-video waarin een transgender individu een toerist op Pattaya Beach leek aan te vallen, hoewel de exacte details achter de aanval vaag waren en niet door de media waren geverifieerd.

De politiepatrouille bestond uit meer dan dertig politieagenten  die fier hun mannetje stonden.

Tijdens de patrouille arresteerde de politie van Pattaya 14 van deze nachtvlinders en bracht hen naar het politiebureau van Pattaya voor documentatiecontrole en drugstests. Na afronding van de procedures werden de personen zonder boete vrijgelaten en waren er geen meldingen van drugsgebruik.

Transcriminelen vormen een behoorlijke uitdaging voor de politie van Pattaya, vooral in meerdere gevallen van zakkenrollen:
In september 2023 verloor de 55-jarige Bahreinse toerist Mohamed Alitrekpaalie naar verluidt meer dan 11.000 baht aan twee van deze dames. De toerist zei dat zijn zakken waren gerold toen hij een Songtaew in Soi Buakhao achterliet. De verdachten wisten te vluchten en tot nu toe zijn er geen berichten over een arrestatie.

Ondertussen hebben transgender- en sekswerkersactivistengroepen zoals SWING op sociale media voortdurend aan de politie van Pattaya gevraagd om zich niet uitsluitend op transgenders te richten, met het argument dat slechts een kleine minderheid van hen criminelen waren en dat de overgrote meerderheid alleen maar probeerde de kost te verdienen. Ze hebben er bij de politie op aangedrongen alleen eerlijke en algemene inspecties uit te voeren en zich niet op bepaalde groepen te richten.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!