Politie Pattaya arresteert bende woekeraars n.a.v. torenhoge rentes en verpande motorfietsen

PATTAYA:- De politie in het district Banglamung ontving een melding inzake een Thaise woekerbende die leningen tegen hoge rentetarieven verstrekte en motorfietsen in een huis in het district Banglamung verpandde.

Volgens het proces-verbaal van de politie zouden twee verdachten, die publiekelijk werden geïdentificeerd als Khun  Pornthep Praichat, 27, en Khun Tawan Panhuai, 27, naar verluidt mobiele telefoons hebben gebruikt om contact op te nemen met hun clientèle. De politie deed onderzoek bij de verdachte woning en trof ruim 1,000 visitekaartjes, 2 leencontractbrieven, een lijst van 30 debiteuren en 11 motorfietsen aan.

De twee verdachten bekenden tegenover de politie dat ze samenzweerden om leningen van debiteuren te innen. Ze zouden echter tegen de politie hebben gezegd dat ze geen idee hadden van de motoren die bij het huis geparkeerd stonden, aangezien ze pas een maand begonnen te werken en dagelijks 300 tot 500 baht betaalden.

Aanvankelijk werden de verdachten naar het politiebureau van Banglamung begeleid voor verdere juridische behandeling en de politie zegt een onderzoek in te stellen om de werkgever verantwoordelijk te houden voor zijn misdaden.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!