Politie op zoek naar twee mannen die pingpongbommen in de buurt van de woning van premier van Thailand gooiden

BANGKOK:- De politie is nog steeds op zoek naar twee mannen die twee pingpongbommen naar het terrein van het First Infantry Regiment hebben gesmeten, waar de residentie van de premier zich bevindt.

Op beelden van beveiligingscamera’s is te zien dat twee mannen op een motorfiets naar de voorpoort van het regiment rijden en dat de duorijder zondag om 19.50 uur twee pingpongbommen het terrein in slingert, zo verklaarde de  regeringswoordvoerder, khun Thanakorn Wangboonkongchana gisteren.

De twee bommen kwamen terecht op het grasveld voor het beveiligingshokje van het regiment.  Bij de kleine explosies raakte niemand gewond.

Thanakorn zei dat het regiment een klacht heeft ingediend bij de politie, die nog steeds probeert de aanvallers te identificeren wiens gezichten werden verborgen door hun valhelmen.

De woordvoerder zei dat premier Prayut Chan-o-cha geen commentaar had op het incident en geen speciale bevelen had gegeven.  De premier heeft de politie alleen de opdracht gegeven om het incident volgens de normale procedure te onderzoeken, aldus de woordvoerder.

Na het incident arresteerde de politie van bureau “Tha Rua” een man, geïdentificeerd als Thanayut, 20, nadat hij zichzelf had verwond met een pingpongbom die uit zijn zak viel.  De politie heeft zijn achternaam achtergehouden.

 De man liep naar huis in de Rom Klao-gemeenschap in de wijk Klong Toei toen een pingpongbom uit de rechterzak van zijn broek viel en zondagavond ontplofte.  Hij raakte licht gewond.

De politie doorzocht zijn huis en vond 172 pingpongbommen en 23 rookbommen.

De politie ondervroeg de man en kwam tot de conclusie dat hij niet degene was die de bommen naar het terrein van het Eerste Infanterieregiment had gegooid, maar ze denken dat hij de verdachten misschien kent.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!