Politie in Zuid-Thailand neemt 30 ton gesmokkelde “varkenslapjes” in beslag

SONGKHLA:- De autoriteiten in het zuiden van Thailand hebben 30 ton gesmokkeld bevroren varkensvlees uit Brazilië ter waarde van ongeveer 6 miljoen baht in beslag genomen. 

Een gecombineerd team van douanebeambten en soldaten zag de bemanning van een containertruck in het district Sadao’s Samnakkham druk bezig om kratten van de ene op een andere vrachtwagen over te zetten, dit wekte onze interesse,  zo vertelde khun Yutthana Phoonphiphat, directeur van de douane regio 4.

Bij de inspectie van de kisten werd in totaal 30.000 kilo bevroren varkensvlees aangetroffen, waarvoor geen douane- of andere documenten aanwezig waren.  Khun Yutthana zei dat de chauffeurs zijn aangehouden voor ondervraging.  

Het onderzoek breidt zich uit om degenen te vinden die betrokken zijn bij de smokkel van gesmokkeld vlees.  Het is de grootste lading diepvriesvarkensvlees die ooit in beslag is genomen bij de Sadao-controlepost, zei hij.  Voorheen werd het illegale diepgevroren varkensvlees vooral verborgen gevonden in andere producten.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!