Politie in Thailand neemt zeldzame Lamborghini in beslag bij onderzoek illegale goksite

BANGKOK:- De politie in Thailand heeft een uiterst zeldzame superauto in beslag genomen die verband zou hebben met een onderzoek naar de illegale goksite macau888. Het gaat om een Lamborghini Mad Bull Liberty Walk Aventador V2, die zo’n € 1 miljoen waard is.  Afgelopen week heeft de Thaise politie ook 46 verdachten aangehouden die betrokken zouden zijn geweest bij het netwerk voor illegaal online gokken. 

Eerder deze maand heeft de politie in Thailand 46 verdachten aangehouden die betrokken zouden zijn bij de illegale goksite macau888. Dat gebeurde na verschillende invallen op meerdere locaties tussen vrijdag en maandag. Dat liet een woordvoerder van het onderzoeksbureau voor cybercriminaliteit weten, zo meldt Bangkok Post. 

De grote man achter de illegale goksite zou de 38-jarige Kachornboonthaworn “Benz Demon” Chaiwat zijn, die samen met zijn twee broers een hoge functie bekleedde. Zij waren echter allemaal nog voortvluchtig, nadat ze besloten naar Hong Kong te vliegen toen ze hoogte kregen van het onderzoek. 

Bij het onderzoek kwam de politie erachter dat macau888 één van de zes illegale online goksites van dezelfde groep mensen was. 

Op het moment van het onderzoek hadden ze voor ruim vijf miljoen Thaise Baht aan weddenschappen lopen, goed voor zo’n € 138.000.

Sinds december 2021 zijn er serieuze geluiden om gokken in Thailand te legaliseren. De landelijke regering bekijkt via een commissie of er voldoende draagvlak voor is. Op dit moment mist Thailand inkomsten door toerisme, doordat buurlanden Laos en Cambodja net over de grens wel legaal gokken aanbieden. 

Zeldzame Lamborghini ingenomen 
Het onderzoek is door de politie gestart na een Facebook-post van de ex-vriendin van “Benz Demon”, zoals zijn bijnaam luidt. Zij onthulde de “gokkoning van Thailand” uit woede over zijn aanstaande bruiloft met een andere vrouw: 

“De hele online gokindustrie wordt verwacht aanwezig te zijn. En er zijn veel beroemde mensen aanwezig. Het is niet verkeerd om lief te hebben en te trouwen. Maar het is verkeerd om vuile zaken te doen, en om een groot evenement te durven organiseren. Om de rijkdom te tonen die is verkregen van gokwebsites die Thaise mensen geld afhandig maken.” 

Ex- vriendin Arisara Thongborisut
Door de post van zijn ex-vriendin hadden de gebroeders Chaiwat de tijd om te vluchten. Daarbij heeft hij ook één van zijn zeldzame bezittingen weten te verstoppen.

Op maandag viel de politie binnen bij een showroom voor luxe auto’s. Daar gingen ze op zoek naar de uiterst zeldzame Lamborghini Mad Bull Liberty Walk Aventador V2. De auto, die ruim waard is werd echter niet gevonden

Vrijdag heeft de advocaat van de hoofdverdachte de superauto alsnog aan de politie overgedragen, zo meldt Bangkok Post. Ook heeft de advocaat laten weten dat “Benz Demon” zich op 16 februari zal melden bij de politie. Hij zou ook niet de intentie hebben om te vluchten. 

Vorig jaar arresteerde de politie in Thailand nog de Chinese gokmagnaat She Zhijiang. Hij zou het brein zijn geweest achter een groot illegaal gokbedrijf.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!