Politie Bangkok wilt de protestleiders van gisteren aanklagen

~WIE ZIJN GAT BRANDT,  MOET OP DE BLAREN ZITTEN~
(Als je een risico neemt, moet je de gevolgen dragen)

BANGKOK:- De politie van Bangkok verzamelde gisteren bewijsmateriaal tegen de leiders van de protesten tegen de regering bij het Democratiemonument om hen te veroordelen voor het overtreden van het verbod op het verzamelen van meer dan 50 mensen in het donker rode Covid-zone.  

De plv. politiewoordvoerder kolonel Krishna Pattanacharoen vertelde tegen de Thaise verslaggevers bij het parlementsgebouw dat de politie de demonstranten te voren had gewaarschuwd die zich die middag op verschillende pleinen hadden verzameld.  De demonstraties moeten plaatsvinden binnen de kaders van de wet, die in gelijke mate geldt voor alle groepen mensen.  

De anti-establishmentgroep Ratsadon en de aan haar gelieerde demonstranten herdachten de 89e verjaardag van de revolutie van 1932 die resulteerde in de omzetting van Thailand in een constitutionele monarchie.  Ze riepen ook op tot wijzigingen van de huidige grondwet, opgesteld door het militaire regime en door velen gezien als een bron van politieke conflicten. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Reuters.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!