Poging van schrootverzamelaar om bom te ontmantelen eindigt in een tragedie in Krabi

KRABI:- Een Thaise schrootverzamelaar is afgelopen zondag om het leven gekomen toen hij probeerde een bom te ontmantelen die hij op een vuilnisbelt in de zuidelijke provincie Krabi had gevonden.

Het incident vond plaats in het huis van khun Kampanart Subcharoen in het Khlong Tom-district van Krabi.

De 33-jarige man stierf toen hij probeerde een bom te ontmantelen die hij op een nabijgelegen stortplaats had gevonden.  Zijn rechterhand werd eraf geblazen en hij liep meerdere granaatscherven over zijn hele lichaam op, wat leidde tot zijn dood.

Toen agenten aankwamen bij het huis van Kampanart in het Khlong Tom-district, vonden ze zijn lichaam bovenop verschillende niet-ontplofte bommen en granaten die hij had verzameld, waarvan sommige werden geïdentificeerd als M406 40 mm HE-granaten (hoog explosief).  

Leden van de explosieven opruimingsdienst, het EOD, zijn ruim drie uur bezig geweest om de gevaarlijke voorwerpen op te ruimen.  Gelukkig bleef de moeder van Kampanart, die op het moment van de explosie in het huis was, ongedeerd.

Er wordt aangenomen dat Kampanart de bommen van nabijgelegen stortplaatsen had verzameld om de ijzeren onderdelen te verkopen.  Er wordt echter vermoed dat hij de bom te hard heeft geraakt in een poging deze uit elkaar te halen, waardoor deze explodeerde en resulteerde in zijn dood.

Omwonenden dachten aanvankelijk dat de explosie deel uitmaakte van een militaire oefening omdat de 15th Infantry Division van het Royal Thai Army in het gebied is gevestigd.  Het geluid van Kampanart’s geschreeuw na de explosie zorgde er echter voor dat de lokale bevolking naar zijn huis snelde om te controleren, maar ze konden niets doen om hem te helpen.

Het EOD-team sloot het gebied af om het incident te onderzoeken.  Ze vermoedden dat er meer bommen in het gebied aanwezig zouden kunnen zijn.

Gevaarlijke projectielen 
Twee weken geleden raakten twee Thaise vrouwen gewond nadat een groep tieners rond 01.00 uur pingpongbommen naar hen gooiden terwijl ze op hun motorfiets op Sukhumvit Road in Pattaya reden.  De slachtoffers hielden vol dat ze nog nooit eerder met iemand in conflict waren geweest.  De verdachten sloegen op de vlucht en worden nu nog gezocht.

In een ander artikel van uw nieuwsbeer Olleke Bolleke in Thailand, van zo’n drie weken geleden zag een vrouw een bom bevestigd aan de SUV-auto van haar tante die geparkeerd stond in het huis in de zuidelijke provincie Pattani.  De familieleden waren van mening dat terroristen de 69-jarige autobezitter Sayutee Hayeetahae wilden vermoorden, die nauw contact had met en samenwerkte met overheidsdiensten.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!