Plotse overstromingen in Noord-Thailand veroorzaken grote ellende, Thaise vrouw wordt vermist

MAE HONG SON:- Door plotselinge overstromingen in de provincie Mae Hong Son is één vrouw vermist. Thailand wordt dit jaar geteisterd door extreem weer, van ernstige droogtes tot enorme stormen die tot ruwe zeeën en overstromingen hebben geleid. Nu worstelt de noordelijke provincie Mae Hong Son met de nasleep van ernstige plotselinge overstromingen veroorzaakt door urenlange meedogenloze regenval. 

Een dorp in Tambon Huai Pha in het district Muang werd zwaar getroffen door de zondvloed. Een 39-jarige vrouw werd als vermist opgegeven en aanzienlijke schade aan eigendommen en vee werd toegebracht.

Medewerkers van de rampenbestrijding Mae Hong Son meldden dat een zware stortbui gisteren heeft geleid tot afvloeiing van de Mae Sa Ngee- en Mae Sa Nga-stromen. De daaropvolgende overstroming zorgde ervoor dat zes huizen zwaar werden getroffen, 300 zakken rijst verloren gingen en twee vrachtwagens, tien motorfietsen en twee tractoren beschadigd raakten.

Het overstromingswater had ook gevolgen voor het vee in de regio Mae Hong Son. Er zijn reddingsoperaties gaande om de vermiste vrouw te vinden en het resterende vee te redden. De vrouw werd voor het laatst gezien door bewoners die met haar motorfiets door het water probeerden te rijden, maar tragisch genoeg konden ze niet voorkomen dat ze door de stroming werd meegesleurd.

In het Tham Pla-Namtok Pha Suea National Park waren de overstromingen niet discriminerend, waardoor muren en bruggen werden beschadigd en vijf parkpersoneel en bewoners tijdelijk in de val werden gelokt voordat ze werden gered. 

De dorpelingen van Tambon Mok Cham Pae klommen voor de veiligheid in bomen toen plotselinge stromen door het gebied raasden. Ontwortelde bomen en verplaatste rotsblokken blokkeerden snelweg 1095, de belangrijkste weg die Mae Hong Son met Chiang Mai verbond.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: thailand.postsen.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!