Phuket verwelkomt cruiseschip uit Maleisië met 2.000 toeristen

PHUKET:- Dit zuidelijk gelegen eiland verwelkomde deze week de komst van een cruiseschip uit Maleisië, met meer dan 2.000 toeristen, het schip meerde afgelopen maandag aan bij de pier in het Wichit-subdistrict van het belangrijkste stadsdeel van Phuket. Het cruiseschip, de Mein Schiff 5, wordt geëxploiteerd door TUI Cruises.

Het hoofd van het marinekantoor van Phuket, Khun Natchapong Pranit, verwelkomde de toeristen die op het cruiseschip uit Langkawi, Maleisië, aankwamen bij de Phuket Marine Customs Pier in Makham Bay.

Khun Natchapong zei dat het eerste cruiseschip dat Phuket sinds 2019 bezocht, in oktober vorig jaar in Patong aankwam, toen de Covid-19-situatie begon te versoepelen.

Hij voegde er verder aan toe dat er een toename is in het aantal cruiseschepen dat naar Patong en Ao Makham komt. Sinds oktober vorig jaar zijn meer dan 160.000 toeristen aangekomen op cruiseschepen, wat een belangrijke bijdrage levert aan de economie van Phuket. Deze toestroom van toeristen toont het groeiende vertrouwen in een bezoek aan Phuket, zei hij.

Het schip is momenteel bezig met een 60-daagse transit van Hong Kong naar Heraklion op het eiland Kreta in Griekenland, zo las uw nieuwsbeer in The Phuket News. Het schip is de volgende dag uit Phuket in de richting van Sumatra vertrokken om uiteindelijk terug naar de Middellandse Zee te varen.

Volgens de immigratiedienst van Phuket verwelkomde het eiland in maart 12 cruiseschepen. Sinds Phuket zijn regenseizoen is ingegaan, verwelkomde het in april slechts zes cruiseschepen.

In 2016 is het cruiseschip “Mein Schiff 5” te water gelaten. Het schip kan in totaal 2.534 passagiers en 1.030 bemanningsleden vervoeren.

In januari maakte de Mein Schiff 5 een stop in Koh Samui en bracht meer dan 3.000 toeristen uit Europa voor een dagje sightseeing en winkelen. Dit leverde het eiland naar schatting 5 miljoen baht aan inkomsten uit toerisme op. Tijdens hun bezoek konden de toeristen lokale gemeenschappen en attracties ervaren.

Het schip bezocht vorig jaar december ook Koh Samui en vervoerde toen 2.500 Europese toeristen.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!