Phuket met man en macht bezig om de stad weer spik en span te krijgen na de plotselinge overstromingen

PHUKET:- De gouverneur op het eiland, Khun Sophon Suwannarrat leidde een grote schoonmaakoperatie na ernstige overstromingen als gevolg van nachtelijke zware regenval.

Bij de grote schoonmaakactie waren verschillende andere lokale leiders betrokken, waaronder het hoofd van de provinciale politie, generaal-majoor Sinlert Sukhum, directeur van rampenpreventie- en mitigatiegebied, Khun  Kas Sentoyeb, evenals functionarissen van het Derde Zeegebied, verschillende overheidsinstanties en stichtingen.

De operatie was gericht op het zwaarst getroffen Kamala-gebied in het Kathu-district van het eiland, waar bulldozers werden gebruikt om modder van wegen en waterwagens te verwijderen, gevolgd door het schoonspuiten van het gebied.

De ambtenaren deelden ook tassen met benodigdheden uit aan de getroffen lokale bevolking.

Khun Sophon zei dat behalve het Kamala-gebied ook de Tambon’s Sri Sunthorn, Thep Kasattree, Ban Don en Choeng Thalay in de provincie Thalang zwaar werden getroffen.

Hij zei dat hoewel de overstromingen waren afgenomen, de Tambon’s Kasattree en Ban Don op het moment van schrijven nog steeds onder water stonden. Hij zei dat ongeveer vijftig bewoners hun toevlucht zochten in een school, maar naar verwachting dinsdag naar huis zouden terugkeren.

De gouverneur voegde eraan toe dat hij hulp heeft gezocht bij de Koninklijke irrigatie departement om waterpompen te lenen om de resterende overstromingen af ​​te voeren, zodat alle wegen vandaag droog en toegankelijk kunnen zijn.

‘We verwachten dat alle overstromingen morgen zijn verdwenen’, zei hij.

Hij voegde eraan toe dat 90% van de wegen in Phuket gisteren toegankelijk was, en voegde eraan toe dat de internationale luchthaven van Phuket, die de diensten een paar uur had opgeschort, zondag om 11.00 uur haar activiteiten hervatte.

De gouverneur zei dat hij de lokale overheid de opdracht heeft gegeven om de schade te onderzoeken, zodat er dienovereenkomstig hulp kan worden gestuurd. Ongeveer zes of zeven Tambon’s zijn getroffen door de overstromingen, zo vertelde de gouverneur.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!