PERSBERICHT | Het nationaal bureau voor watervoorraden Thailand geeft waarschuwing voor overstroming vanwege de moesson

PATTAYA:-  Het nationaal bureau voor watervoorraden Thailand maakte bekend dat de zuidwestelijke moesson de Andamanse Zee, Thailand en de Golf van Thailand bedekt, wat in sommige gebieden tot zware en zeer zware regenval heeft geleid, vooral in de noordelijke, noordoostelijke en centrale regio’s. 

Er zijn overstromingswaarschuwingen afgegeven voor de volgende regio’s:
Noordelijke regio: Mae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Rai, Lampang, Phayao, Nan, Tak, Phitsanulok en Phetchabun.
Bovenste noordoostelijke regio: Loei, Nong Khai, Bueng Kan, Udon Thani, Chaiyaphum en Khon Kaen.
Centrale regio: Kanchanaburi, Ratchaburi, Phetchaburi, Prachinburi.
Oostelijke regio: Chonburi, Rayong, Chanthaburi en Trat.

Het departement van rampenpreventie en mitigatie heeft met deze 23 provincies samengewerkt om zich voor te bereiden op mogelijke zware regenval die zou kunnen leiden tot plotselinge overstromingen, bosafvoer en stilstaand water. 

Autoriteiten hebben de opdracht gekregen om 24 uur per dag, 7 dagen per week, toezicht te houden op weersgerelateerde rampen, met name door de neerslagniveaus in elk gebied nauwlettend in de gaten te houden en zones met een hoog risico te monitoren op zware of opeenhopingen van regenval die overstromingen kunnen veroorzaken.

Als zware regenval een risico op gevaar met zich meebrengt, moeten provinciale gouverneurs voor natuurlijke toeristische trekpleisters de verantwoordelijke instanties opdracht geven waarschuwingen te geven en de toegang tot de getroffen gebieden te beperken. Bovendien moeten er 24 uur per dag ambtenaren in deze risicogebieden gestationeerd zijn.

Het bovenstaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise regering.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!