Pattaya neemt sterke maatregels om de conflicten tussen touroperators tot het verleden te laten behoren

PATTAYA:- Als reactie op de escalerende conflicten tussen tourbootexploitanten heeft het gemeentebestuur van Pattaya de beslissende actie ondernomen om de industrie op de Bali Hai Pier in Zuid-Pattaya te organiseren en te reguleren. 

De bron van het probleem ligt in geschillen tussen tourbootexploitanten die agressief concurreren om klanten. Sommige operators hebben tactieken aangenomen zoals bijvoorbeeld: de bezoekers belagen voordat deze hun voertuig hebben geparkeerd, wat onrust onder de bezoekers veroorzaakt en het imago van de stad schaadt.

Jongstleden 2 september heeft Khun  Jirawat Sukonthasap, hoofd van de afdeling lokaal bestuur van het stadhuis van Pattaya, een team van stadsbestuurders en wetshandhavers naar de Bali Hai Pier gebracht om samen te werken met de stadspolitie van Pattaya, het districtskantoor van Banglamung en de havenautoriteit om deze kwesties en voorschriften aan te pakken voor de exploitanten van rondvaartboten in Pattaya.

Jirawat zei: “De conflicten worden veroorzaakt doordat exploitanten elkaars klanten proberen af ​​te pakken, waarbij ze soms agressieve tactieken gebruiken. Dit gedrag heeft geleid tot confrontaties en verbale woordenwisselingen tussen de operators. Het bezoek aan de locatie van vandaag is bedoeld om geschillen met klanten en conflicten tussen operators op te lossen.”

Hij benadrukte verder: “In de toekomst zullen we er bij alle exploitanten op aandringen om zich te onthouden van het benaderen van klanten buiten de hun toegewezen promotietenten. 

We zullen ook twee borden op de belangrijkste parkeerterreinen plaatsen die duidelijk verbieden dat de openbare wegen worden geblokkeerd, de openbare rust wordt verstoord of bewoners en toeristen worden lastiggevallen. Overtreders riskeren een gevangenisstraf van maximaal een maand of een boete van 500-1.000 baht, zoals gespecificeerd in het Wetboek van Strafrecht.”

Deze borden zullen prominent aanwezig zijn in het piergebied. Lokale autoriteiten zijn optimistisch dat deze eerste maatregelen, in samenwerking met tourbootexploitanten, de huidige problemen effectief zullen aanpakken. 

Khun Jirawat benadrukte dat deze voorschriften onmiddellijk zullen worden gehandhaafd om de bestaande problemen aan te pakken, en dat er overmorgen  7 september een uitgebreide bijeenkomst met tourbootexploitanten is gepland om verdere gezamenlijke oplossingen te vinden.

Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: PattayaMail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!