Pattaya is het middelpunt van een wild Songkran 2024, maar blijven gooien met water tot laat in de avond irriteert velen

PATTAYA:- De Walking Street van Pattaya is omgetoverd tot een water park waar zowel Thaise als buitenlandse toeristen zich vermaken met het watergooien. De stroom bezoekers is zwaargewapend met waterpistolen, waarbij vele doorgaan met het watervertier tot middernacht.

De uitgaanszones van de stad, waaronder Soi Buakhao, Soi 6-8, Pattaya Beach Road en Walking Street, zijn de zones waar de toeristen massaal bijeenkomen om deel te nemen aan de festiviteiten. De toestroom van bezoekers droeg bij aan een voelbare toename van de levendigheid van de stad, waarbij veel buitenlandse toeristen en lokale Thais, vooral jongeren, hun enthousiasme voor het evenement uitten.

Niet iedereen is blij!
In Pattaya begon het festival al op 9 april en zal doorgaan tot de laatste dag op 19 april, bekend als Wan Lai, de laatste dag waarbij honderdduizenden feestvierders de stad “onveilig” zullen maken.

Afgezien van de duur van het festival raken veel expats  geïrriteerd omdat de voormalige ‘ongeschreven regel’ om ’s avonds waterspelen te stoppen genegeerd wordt.

Echter heeft de politie eerder verklaard dat het beëindigen van waterspelen ’s nachts, hoewel dit wordt afgeraden, geen wet is, vooral niet in uitgaansgebieden.

Volgens de Thaise vereniging van advocaten kan het in strijd met de Thaise wet zijn, om iemand die niet nat wil worden, toch een koude douche te geven, maar daarvoor zouden nogal dure en tijdrovende juridische stappen moeten worden genomen.

Ondertussen hebben veel restauranteigenaren en ondernemers met overdekte bedrijven of winkellocaties ervoor gepleit dat mensen ’s avonds niet meer water te gaan gooien. Ze zeggen dat dit het gewone restaurantbezoek geschaad wordt en ervoor zorgt dat mensen helemaal niet meer uitgaan. Velen hebben opgeroepen tot een “wapenstilstand” in de wateroorlogen rond 6 tot 7 uur ’s avonds als de zon ondergaat. Dat lijkt echter onwaarschijnlijk zonder enige vorm van handhaving.

Het Songkran Festival, ook wel het Thaise Nieuwjaar genoemd, is een tijd van vernieuwing en zuivering. Het waterspel symboliseert het wegspoelen van de tegenslagen van het afgelopen jaar en het verwelkomen van een nieuwe start. Het festival is ongelooflijk polariserend en trekt toeristen van over de hele wereld aan, maar is ook vervelend voor veel van de permanente bewoners van de stad.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!