Passagier aan boord van een Myanmarees lijnvliegtuig krijgt kogel in het gezicht

LOIKAW:- Een passagier aan boord van een ATR 72-600 van Myanmar National Airlines is vandaag door een kogel in zijn gezicht geraakt. Het toestel naderde de luchthaven van Loikaw in Myanmar, toen er een kogel door de romp van de turboprop werd geschoten. Deze belandde in de wang van één van de passagiers. Naar verluidt was de kogel afkomstig van rebellen die op het toestel begonnen te schieten.

In februari 2021 pleegde het leger van Myanmar een staatsgreep. Sindsdien is het erg onrustig in het land met vele gewapende gevechten tussen verschillende partijen. Wat de reden van de beschieting is, is niet bekend. De militairen verantwoordelijk voor de staatsgreep wijzen de rebellen als schuldige aan.

De ATR 72-600 (registratie: XY-AML) was onderweg van Naypyidaw naar Loikaw, toen het naar verluidt op ongeveer één kilometer hoogte werd beschoten. Al Arabiya meldt dat de passagier op dit moment wordt behandeld in een lokaal ziekenhuis. De andere 62 passagiers aan boord bleven ongedeerd.

De luchthaven van Loikaw wordt nu streng bewaakt, zo meldt DVB. Myanmar National Airlines heeft al haar vluchten naar Loikaw geannuleerd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: ATR 
Content: Redactie
Bron: Luchtvaartnieuws.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!