Pasgeboren baby aan haar lot in het bos op Krabi, na twee dagen levend gevonden

KRABI:- Een pasgeboren baby is in een bos in Thailand gevonden. Het meisje was daar vermoedelijk twee dagen eerder achtergelaten, vlak na haar geboorte. Ze zat bij haar vondst zondag onder de insecten en viezigheid.

De baby is na haar ontdekking meteen naar het ziekenhuis gebracht en blijft daar tot ze volledig hersteld is, meldt The Daily Mail. Ze bleek veelvuldig te zijn gebeten door allerlei beestjes en insecten en liep meerdere blauwe plekken op. Ook was ze uitgedroogd.

Dorpelingen uit de buurt vonden haar bij toeval in het bos in de provincie Krabi. Het kindje had geen kleren aan en lag op een aantal grote bananenbladplanten. Ze begon te huilen toen de passanten haar oppakten. Die wisten meteen de hulpdiensten in te schakelen. Volgens medici gaat het meisje het waarschijnlijk redden zonder verdere gezondheidsproblemen. Dat mag gerust een klein wonder heten, zeker met het oog op de gevaarlijke dieren die er in het bewuste bos in Thailand lopen. Wie niet oppast, kan zo op een cobra of pythonslang stuiten.

Waar de moeder van het kind is, is volstrekt onduidelijk. „Het pasgeboren meisje had wormen en insecten die over haar lichaam heen kropen. Waarschijnlijk is de moeder ergens anders bevallen en heeft ze het kind midden op de heuvel achtergelaten”, zegt een politiebron die ervan uitgaat dat het kind ’zeker twee dagen’ buiten heeft gelegen. Hij kondigt aan dat de verantwoordelijke vervolgd zal worden als die gevonden wordt. „De baby had kunnen sterven en wie haar heeft achtergelaten, moet dat hebben geweten.”

In Thailand worden wel vaker baby’s aan hun lot achtergelaten. Zo werd dit jaar nog een kindje in een maaltijdbezorgdoos gevonden door een taxibestuurder op een motor.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: wseetonline
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: wseetonline.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!