Oververhitte remmen veroorzaakten gisteravond een grote brand in een stadsbus van Bangkok

BANGKOK:-De brand die maandagnacht een bus met airconditioning van route 522 in Nonthaburi verwoestte, werd veroorzaakt door oververhitte rem op een rechterachterwiel, zo luidde een verklaring van de stadsbusmaatschappij.

De Bangkok Mass Transit Authority (BMTA) liet deze morgen weten dat bij de inspectie van de uitgebrande bus bleek dat een storing in het remsysteem ervoor zorgde dat de remmen bleven plakken en oververhit raakten.

Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het onderhoud en de reparatie van bussen, Cho Thavee Plc, was gevraagd om het probleem op te lossen.

Het bedrijf liet weten dat het elke 60.000 kilometer remblokken verwisselde.  Omdat het nu het regenseizoen was, stonden veel gebieden onder water.  Nadat remschijven aan water zijn blootgesteld, vormde zich roest in de schijven, waardoor het remsysteem bleef plakken.

De BMTA heeft nu Cho Thavee gevraagd om de inspectiefrequentie van motorsystemen en accessoires, het elektrische systeem en het remsysteem te verhogen, inclusief het vervangen van remblokken, dit zou ee. herhaling van het incident voorkomen, aldus de BMTA-verklaring.

Passagiers moesten als de wiedeweerga de op gas rijdende bus verlaten, toen het gisteravond om 20.30 uur op de Ngam Wong Wan Road in Nonthaburi in vlammen opging.

Een persoon liep daarbij brandwonden op aan haar arm. De brandweer, politie en reddingswerkers kwamen met spoed ter plaatse.

De brandweer had ongeveer 30 minuten nodig om de brand onder controle te krijgen.  Tegen die tijd was de bus geheel verloren.  Op het dak van de bus werden negen aardgastanks aangetroffen. 

Een vrouwelijke passagier raakte gewond en liep brandwonden op aan haar linkerarm.  Ze werd naar het Paolo-ziekenhuis gebracht, aldus de rapporten.

De 47-jarige buschauffeur, Khun Amnart Wanyusob, zei dat toen hij de bushalte voor het winkelcentrum naderde, hij een luide knal hoorde komen van dichtbij het rechterachterwiel.  Hij stopte en zei tegen de passagiers dat ze het voertuig moesten verlaten.  Hij zag dat er brand was ontstaan. De bus werd aangedreven door gecomprimeerd aardgas, verkocht als NGV.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Fm91 Trafficpro Facebook
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: Fm91 Trafficpro Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!