Overstromingen in Zuid-Thailand kost tot nu toe het leven van twaalf Thaise inwoners

THAILAND:- De verwoestende overstromingen in Zuid-Thailand hebben minstens twaalf levens geëist, terwijl ruim 18.000 huishoudens in de provincies Pattani, Narathiwat en Yala nog steeds kampen hebben met overstromingen.

De directeur van de afdeling rampenbestrijding en burgerbescherming, Khun Chaiwat Junthirapong, zei dat 109.282 huishoudens in vijf provincies – Narathiwat, Pattani, Yala, Songkhla en Satun – sinds 22 december door de overstromingen zijn getroffen.

Naarmate de overstromingssituatie verbetert en het waterpeil blijft afnemen, zijn de getroffen gebieden gedaald tot drie provincies: Narathiwat, Yala en Pattani.

De lokale autoriteiten hebben personeel gemobiliseerd, samen met machines, waaronder waterpompen en hydraulische graafmachines, om de hulpverlening bij overstromingen in de getroffen gebieden te bespoedigen.

“Teams werken er hard aan om het water af te voeren en het puin op te ruimen, met als doel de snelle terugkeer van ontheemde dorpelingen naar hun huizen mogelijk te maken”, aldus Chaiwat.

Hij voegde eraan toe dat ambtenaren de door overstromingen getroffen gebieden in kaart brengen om de schade aan huizen, infrastructuur en landbouwgrond te beoordelen.

Ondertussen zei de minister van Volksgezondheid, Khun Cholnan Srikaew dat 34 openbare gezondheidszorgcentra gesloten waren vanwege overstromingen – 12 in Yala, Narathiwat (11) en Pattani (11).

Het ministerie heeft in totaal 43 evacuatiecentra geopend in de door overstromingen getroffen provincies Pattani, Narathiwat en Yala om onderdak te bieden aan 7.000 mensen die door de overstroming zijn getroffen.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!