Over exact 820 dagen zal de jarenlange gestagneerde bouw van het megaproject-voetbalstadion van Pattaya voltooid zijn

PATTAYA:- De burgemeester van Pattaya is zeer hoopvol over de jarenlange gestrande bouw van voetbalstadion in de stad, nadat hij een nieuwe gespecialiseerde aannemer heeft binnengehaald. Hij beloofde het binnen 820 dagen op te leveren

Tijdens een bezoek aan het voetbalstadion deze week, zei burgemeester Poramase Ngampiches dat de stad een nieuwe aannemer heeft gevonden om de bouw van het stadion te hervatten nadat het project sinds de start in 2008 jarenlang heeft stilgelegen vanwege een reeks problemen.

Het voetbalstadion met 20,000 zitplaatsen beslaat een oppervlakte van ruim 371 rai (146 acres) met een budget van 774 miljoen baht. Het stadion bevindt zich in Moo 4, het subdistrict Huay Yai, het district Banglamung, de provincie Chonburi.

Er werden klachten geuit dat het project, dat al vijftien jaar in aanbouw is, nog niet voltooid was en als bouwval werd verlaten. Van bijzonder belang is dat de apparatuur en interne voorzieningen in het gebouw beschadigd zijn als gevolg van gebrek aan onderhoud en beveiliging. Desondanks was het oorspronkelijke doel van het project om te dienen als sportcentrum voor zowel lokale als internationale competities.

Volgens een eerste bouwcontract zou het stadion in 2017 of ongeveer 6 jaar geleden operationeel zijn.

Poramase zei dat het project vertraging opliep, voornamelijk vanwege de rotsachtige aard van het veld, waardoor de graafwerkzaamheden moeilijk waren, maar óók vanwege arbeidsproblemen als gevolg van de Covid19 pandemie. Ondanks een investering van ruim 700 miljoen baht blijft het project onvoltooid.

Niettemin heeft de stad onlangs een nieuwe aannemer geselecteerd om het project voort te zetten. Green Thumb Company Limited, dat door de burgemeester wordt omschreven als een specialist in het bouwen van voetbalstadions op nationale schaal en enkele van de grote stadions in Bangkok heeft gebouwd, zal vanaf nu verantwoordelijk zijn voor de resterende afbouw met een budget van 329.80 miljoen baht .

Het megaproject bevindt zich momenteel in de derde fase. Poramase zei dat hij van plan is de zitcapaciteit met nog eens 2,500 zitplaatsen uit te breiden nadat de aannemer de reparaties aan het gebouw, de sportfaciliteiten, het circuit en het veld heeft voltooid. Al dit werk zal naar verwachting binnen 820 dagen vanaf 25 september 2023 worden voltooid, zei Poramase.

Als het project niet wordt voltooid, moet de aannemer een boete van ruim 3 miljoen baht per dag betalen totdat de klus is geklaard. Green Thumb Company heeft vertrouwen in haar expertise, aldus Poramase.

In de tussentijd werkt de stad samen met de National Anti Corruption Commission (NACC) om toezicht te houden op het project om transparantie te garanderen en corruptie te voorkomen.

Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: Pattaya News

Eén gedachte over “Over exact 820 dagen zal de jarenlange gestagneerde bouw van het megaproject-voetbalstadion van Pattaya voltooid zijn”

  1. Volgens een eerste bouwcontract zou het stadion in 2017 of ongeveer 6 jaar geleden operationeel zijn…..555 en dan Covid de schuld geven van vertraging die pas in 2019 de kop opstak..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!