Organisatie GP Mexico doet oproep aan fans na zorgen om veiligheid Max Verstappen

MEXICO:- Het zal voor Max Verstappen even wennen zijn om een bodyguard mee te nemen uit veiligheidsoverwegingen. De Limburger maakt ook al jaren gebruik van een persoonlijke lijfwacht tijdens het GP-weekend in Nederland, maar dat is om hem zo veel mogelijk in de luwte te houden te midden van honderduizenden uitzinnige fans van Verstappen.

Dit weekend is dat heel anders. Verstappen maakt zich op om zijn vijfde zege in Mexico te scoren, waardoor men zou denken dat de Red Bull-coureur daar een held is bij de lokale bevolking… Maar niks is minder waar. De Mexicaanse fans hebben een hekel aan Verstappen en zien hem als de grote vijand.

Max Verstappen krijgt volgens Red Bull bodyguards mee in Mexico: ‘Bedreigingen gevoed uit Kamp Pérez’

Daardoor heeft Red Bull Racing nu maatregelen genomen. Op social media werden er meerdere doodsbedreigingen gemaakt in de richting van Max Verstappen en het team neemt het zekere voor het onzekere. Het gehele weekend zal de Nederlander twee bodyguards meekrijgen op het circuit in Mexico-Stad, om de veiligheid van Verstappen te waarborgen.

Verstappen wil het zelf niet
Volgens Helmut Marko wil Max Verstappen eigenlijk helemaal geen bodyguards mee, omdat hij zich niet druk maakt om online bedreigingen en boegeroep op het circuit. Toch heeft Red Bull besloten om de drievoudig wereldkampioen tegen zichzelf in bescherming te nemen en niet naar hem te luisteren, omdat zij zich verantwoordelijk voelen voor de veiligheid van de coureur.

“Max wil dat eigenlijk niet en is ontspannen. Maar wij hebben de verantwoordelijkheid voor hem. Daarom willen we het gewoon op veilig spelen”, zegt Marko in gesprek met F1-Insider.

Olleke Bolleke in Thailand
Bron: gp33.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!